Zestaw HID do Peugota ...

13 Paź 2012, 20:27

Witam!
Posiadam Peugeota 307 z 07 roku i ze względu na marną jakość świateł poszukuję zestaw xenon HID. Chodzi mi o to, że niedawno montowałem xenon w skuterze, i niestety jak się okazało, kupiłem słabą przetwornicę. Żarnik po dłuższej pracy "mruga". Czytałem, że jest to typowe dla przetwornic typu "Slim". Czy może ktoś mi podać jakiś dobry i sprawdzony zestaw?
Ostatnio edytowany przez silvo44, 14 Paź 2012, 11:36, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawiłem tytuł ..
ibartek
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 2010
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0 HDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

14 Paź 2012, 11:35

A montaż samopoziomowania i innych elementów wymaganych przy xenonach to co ???
Kup sobie dobrej klasy żarówki, a nie kombinuj z oślepiającymi pseudo xenonami ...

P.S. A regulamin kolegi nie dotyczy ???
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

14 Paź 2012, 11:59

dlaczego niby oślepiającymi :roll: jest coś takiego jak regulacja świateł, no nie? Miałem teraz Osram Night Breaker, dałem za nie ponad 130zł i po 3 miesiącach się spaliły, a świeciły niewiele lepiej niż zwykłe żarówki za 10zł :roll:
ibartek
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 2010
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0 HDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007

14 Paź 2012, 12:05

ibartek napisał(a):dlaczego niby oślepiającymi jest coś takiego jak regulacja świateł, no nie?

No chyba jaja sobie ze mnie robisz ...
Poczytaj o zasadach montażu lamp ksenonowych a potem pogadamy.. Jeśli nie masz fabrycznie zamontowanych, to nawet PT nie przejdzie to autko .. A i pierwszy lepszy policjant na drodze każe Ci je zdemontować albo sholuje je, bo niehomologowane oświetlenie zagraża bezpieczeństwu i ma takie prawo ...
Zrobisz jak uważasz, ale nie podoba mi się ingerencja w fabryczne lampy ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...
    Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...