Witaj. Ostatnio też miałem ten problem bo kupowałem telefon do 160 zł i mocno chodziły mi te chinole po głowie. Mają ciekawą stylistykę, ładnie się prezentują jednak to nadal chińskie podróbki. Również pytałem na innym forum i zostałem uświadomiony, że jakością te telefony pozostawiają wiele do życzenia a serwis w Polsce leży i kwiczy (brak części HW oraz nieopłacalność napraw). No i ten aparat... Poprzednia moja Nokia 3110c robiła wyraźnie lepsze zdjęcia niż ten pseudo aparat w tym telefonie.
Podsumowując:
Poszukaj chociażby wypowiedzi moich kolegów z elektroda.pl - tam jest wiele na temat typowych usterek, przypadłości, ogólnie opinii.
Ja kupiłem za 130 zł Nokię E65 z całym kompletem, zakupiłem do niej na start za 20 zł oryginalną baterię oraz modół GPS Pentagram (razem 70 zł) i póki co problemów 0. Tak że polecam ten telefonik, na symbianie bardzo wiele można zdziałać, wiele aplikacji instalować, chociażby nawigację Garmin - jak ja.
Na koniec powiem tak:
Też byłem blisko zakupu tego cuda jednak serce mówi I9 a rozum mówi Nokia
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."