Zna sie ktoś dobrze na telefonach komórkowych??

18 Lip 2010, 12:43

Koledzy potrzebuje osobe która dobrze zna sie na telefonach komórkowych albo jak ktoś zna to dobrą stronke forum.Chodzi mi dokładnie o ten telefon [link do oferty na Allegro wygasł] czy miał ktoś z nim styczność??Czy warto go wogóle kupić??Bo nie powiem ale spodobał mi sie strasznie i teraz mam dylemat czy go brać czy szukać innego.

z góry dzięki za odp.[/center]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lip 2010, 07:41

Witaj. Ostatnio też miałem ten problem bo kupowałem telefon do 160 zł i mocno chodziły mi te chinole po głowie. Mają ciekawą stylistykę, ładnie się prezentują jednak to nadal chińskie podróbki. Również pytałem na innym forum i zostałem uświadomiony, że jakością te telefony pozostawiają wiele do życzenia a serwis w Polsce leży i kwiczy (brak części HW oraz nieopłacalność napraw). No i ten aparat... Poprzednia moja Nokia 3110c robiła wyraźnie lepsze zdjęcia niż ten pseudo aparat w tym telefonie.
Podsumowując:
Poszukaj chociażby wypowiedzi moich kolegów z elektroda.pl - tam jest wiele na temat typowych usterek, przypadłości, ogólnie opinii.
Ja kupiłem za 130 zł Nokię E65 z całym kompletem, zakupiłem do niej na start za 20 zł oryginalną baterię oraz modół GPS Pentagram (razem 70 zł) i póki co problemów 0. Tak że polecam ten telefonik, na symbianie bardzo wiele można zdziałać, wiele aplikacji instalować, chociażby nawigację Garmin - jak ja.
Na koniec powiem tak:
Też byłem blisko zakupu tego cuda jednak serce mówi I9 a rozum mówi Nokia :mrgreen:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Lip 2010, 16:57

No pytam dlatego bo mam zamiar zmienić telefon,po głowie chodzi mi Nokia 6500 Slide ale jak patrze na allegro to najtaniej 450zł nowa z przesyłką a po sklepach wołają nawet i 600zł :roll: więc dlatego myśle nad jakimś innym i w oko własnie wpadły mi te chinole ale sprawa ma sie tak własnie jak napisałeś i dzięki bo wybije go sobie z głowy i będę szukał innych i raczej napewno Nokii,bo wkońcu co Nokia to Nokia,najlepszy telefon jaki miałem,choć nie powiem bo teraz mam Sony Ericssona W200i i też nie narzekam ale jednak wolałbym Nokie.
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2010, 19:50

Zaglądałeś na Forum elektroda.pl? 6500 zarówno slide jak i classic są ogólnie nie polecane. Ja bym odpuścił. Już lepiej 5130 XM albo jeżeli masz kasę to polecam z czystym sumieniem 6120c. Bardzo fajny telefon.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lip 2010, 20:03

barol91, Poczekaj , do składaj sobie kasy i kup jakiś jeden a porządny telefon :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna

19 Lip 2010, 21:03

Zależy co kto rozumie pod pojęciem porządny telefon ;)
Po przesiadce z W200i dla niego 6300 byłaby bardzo porządnym telefonem którym w rzeczy samej jako zakup nowego można polecać ale jeśli chcesz bajerów - zapomnij. To tylko zwykły telefon z kartą, aparatem i dobrym monitorem. Jeżeli miałbym dać za niego 150-170 zł bo tyle za zestaw trzeba dać to wolałbym kupić wymienioną wyżej przeze mnie 6120c - symbian daje wiele możliwości przeróbek, tuningu, instalacji niezliczonych ilości aplikacji dostępnych w necie, nawigacji itp, itd. Sam chyba E65 wymienię na 6210 Navigator jednak tutaj potrzeba większego wkładu finansowego ale myślę że uda mi się poza zasięgiem żony odłożyć :mrgreen:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

19 Lip 2010, 22:37

Dobra poczytam jeszcze na forach odnośnie komórek i może uda mi sie wybrać coś z sensem a narazie to dzięki :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 15:01

a jak się sprawuje nokia 6310i warto ja kupić
seba123456789-1
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

06 Paź 2010, 15:36

6310i jest niezniszczalna :D
Kupisz zadbaną to będziesz zadowolony. Rozmiary nieco niekorzystne ale za to telefon wytrzymały, bezawaryjny, bateria spokojnie tydzień trzyma, ma końcówkę mocy na zewnętrzną antenę. Bardzo wytrzymały telefon. Jeżeli ktoś potrzebuje tylko do dzwonienia to jak najbardziej polecam.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 16:10

a odnośnie nokii 6310 ma może ktoś ja na sprzedasz co.
seba123456789-1
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

06 Paź 2010, 18:32

A mnie jeszcze interesują dwa modele Nokii mianowicie 6280 i 6288.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 21:20

@Barol co do tych dwóch to muszę przyznać że bardzo wytrzymałe telefony jeżeli kupisz je w dość dobrym stanie.
Awarie to tak:
dużo podzespołów jest na taśmach co czasem z czasem użytkowania może ulegać awariom, ale na allegro jest pełno części do tych modeli i w rozsądnych cenach można to wszystko powymieniać sobie samemu. Prosta konstrukcja, generalnie to podstawowa znajomość budowy telefonu typu slider i zestaw torxów wystarczy by samemu wymieniać sobie uszkodzone podzespoły (taśmy, mikrofon, głośniczki itp). Generalnie warto kupić sobie drugi taki telefon na części np. z pękniętym wyświetlaczem za parę groszy. Oryginalne podzespoły są bardzo trwałe. Karta pamięci jest nietypowa (miniSD) ale przy dzisiejszej ilości wszelakiego rodzaju adapterów i czytników to nie powinno stanowić większego problemu. Warto kupić kartę MicroSD i zaadapterować ją na mini.
Klapka z tyłu z czasem się wyciera ale na to też jest mnóstwo banalnych a skutecznych sposobów.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 22:18

ok dzięki,jeszcze nie zmieniam narazie sie tylko zastanawiam co moge wziąć więc każde info sie przyda :wink:
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 22:19

Nokia 6310 to stary już telefon, jednak nie zniszczalny. Jeśli ktoś nie lubi bajerów a zależy mu na wytrzymałym niezawodnym telefonie, z baterią trzymającą nawet tydzień to Polecam.

Nokii 6280 Nie polecam, kogo nie znam a ma ten telefon narzeka na niego, często siadają taśmy, telefon szybko się "rozklekotuje". Nie wart takich pieniędzy, jakie aktualnie chcą za te telefony.
teleimpact
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

07 Paź 2010, 07:59

Taaa,ja sie już nasłuchałem tych głupich stereotypów,sam jak brałem Sonego na umowe to wszyscy mi mówili żebym wziął co innego bo one sie psują,joysticki sie lubią zawieszać i wogóle że to tandeta i co?I do dzisiaj go mam (2.5roku) i nie narzekam,ani razu mi sie nie zepsuł i ani razu joystick nie nawalił.
Barol
Awatar użytkownika