27 Kwi 2009, 18:43
Teraz może ja jako użytkownik tego auta wypowiem się na jego temat.
A więc tak, zacznijmy od silnika . Ja mam w swoim 1,6d i według mnie ten silnik jest wystarczający choć nie jestem typem, który zawsze jeździ z przepisami. Ten 2.0d podobno już bardzo dobrze sobie radzi z tym samochodem, ale wiadomo że troszkę więcej spali. Ogólnie obie jednostki są trwałe i godne polecenia.
100tys. km to dla tego auta nic. Zdziwiłem się troche jak pan w serwisie powiedział mi, że przy silniku 1.6d wymiana rozrządu jest przy 240tys.km. Materiały są naprawde wysokiej jakości. Mój ma troche więcej niż te 100tys.km i naprawde auto wygląda w środku jak nowe. Przed kupnem lepiej pojedź do serwisu autoryzowanego Volvo i sprawdź przebieg, bo po wyglądzie kierownicy, tapicetki itp. nie ustalisz prawdziwego przebiegu. Jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku to mogło by być lepiej. Mi przy 3-osobowej rodzinie spokojnie wystarcza. Ilość miejsca na tylnej kanapie mogła by być troche większa, ale tragedii nie ma i mogą tam podróżować dwie dorosłe osoby. Bagażnik z tego co pamiętam ma coś ok. 420litrów, więc mogło być lepiej ale tragedii też nie ma. Największym problemem jest brak schowków. Jedynie pod podłokietnikiem coś można schować. Przed fotelem pasażera też jeden jest, ale niestety u mnie miejsce zajmuje tam stacja do wkładania płyty do nawigacji. Ogólnie samochód bardzo dobrze się prowadzi, zawieszenie wcale nie jest twarde, jest normalne więc nie wiem co za przeproszeniem pier***i pan piotrauto, który umie powiedzieć tylko że to kopia focusa. Może i podzespoły ma z focusa, ale to akurat +, bo focus prowadzi sie najlepiej w swojej klasie. A jeżeli mówi że to kopia focusa to niech wsiądzie do focusa, a potem do volvo. To tyle z mojej strony, jakbyś miał jeszcze jakieś pytanie to wal.