ZNA SIE KTOS NA VOLVO V50 2004-2006 DIESEL 1,6 I 2.OL ?

27 Kwi 2009, 11:00

warto kupic VOLVO V50 ????????? zamiezam kupic v50 z 2004-2006,nie wiem jaki silnik wybrac 1,6,czy 2.0 diesel.czy ktos zna te autko.chcialbym sie dowiedziec jakich usterek moge sie spodziewac przebieg okolo 100tys.czy mozna sprawdzic orginalny przebieg.itp.z gory dziekuje
wyspiarz99
Nowicjusz

Miejscowość: świnoujscie

27 Kwi 2009, 11:31

v50 to kopia focusa
piotrauto
Stały forumowicz

27 Kwi 2009, 12:02

slyszalem,wiesz cos wiecej na temat tych samochodow?
wyspiarz99
Nowicjusz

27 Kwi 2009, 18:18

zawieszenie mają podobno bardzo twarde i są w klasie kompakt
piotrauto
Stały forumowicz

27 Kwi 2009, 18:43

Teraz może ja jako użytkownik tego auta wypowiem się na jego temat.
A więc tak, zacznijmy od silnika . Ja mam w swoim 1,6d i według mnie ten silnik jest wystarczający choć nie jestem typem, który zawsze jeździ z przepisami. Ten 2.0d podobno już bardzo dobrze sobie radzi z tym samochodem, ale wiadomo że troszkę więcej spali. Ogólnie obie jednostki są trwałe i godne polecenia.
100tys. km to dla tego auta nic. Zdziwiłem się troche jak pan w serwisie powiedział mi, że przy silniku 1.6d wymiana rozrządu jest przy 240tys.km. Materiały są naprawde wysokiej jakości. Mój ma troche więcej niż te 100tys.km i naprawde auto wygląda w środku jak nowe. Przed kupnem lepiej pojedź do serwisu autoryzowanego Volvo i sprawdź przebieg, bo po wyglądzie kierownicy, tapicetki itp. nie ustalisz prawdziwego przebiegu. Jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku to mogło by być lepiej. Mi przy 3-osobowej rodzinie spokojnie wystarcza. Ilość miejsca na tylnej kanapie mogła by być troche większa, ale tragedii nie ma i mogą tam podróżować dwie dorosłe osoby. Bagażnik z tego co pamiętam ma coś ok. 420litrów, więc mogło być lepiej ale tragedii też nie ma. Największym problemem jest brak schowków. Jedynie pod podłokietnikiem coś można schować. Przed fotelem pasażera też jeden jest, ale niestety u mnie miejsce zajmuje tam stacja do wkładania płyty do nawigacji. Ogólnie samochód bardzo dobrze się prowadzi, zawieszenie wcale nie jest twarde, jest normalne więc nie wiem co za przeproszeniem pier***i pan piotrauto, który umie powiedzieć tylko że to kopia focusa. Może i podzespoły ma z focusa, ale to akurat +, bo focus prowadzi sie najlepiej w swojej klasie. A jeżeli mówi że to kopia focusa to niech wsiądzie do focusa, a potem do volvo. To tyle z mojej strony, jakbyś miał jeszcze jakieś pytanie to wal.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

27 Kwi 2009, 18:52

Volvo, Bardzo Dziekuje za odpowiedz. slyszalem,ze wtryski siadaja(wlasnie w fokusie),jakie sa naj czeszcze usterki? czy w 2.0L tez jest pasek rozrzadu?jak tak to tez sie go wymienia po 240tys.(autko bardzo mi sie podoba chyba poprostu kupie,a puzniej sie bede martwil)
wyspiarz99
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najważniejsze informacje dotyczące wymiany turbosprężarki
    Czy naprawa turbosprężarek zawsze jest opłacalna? Tańsze rozwiązania nie zawsze przynoszą zadowalający efekt, a koszty naprawy często zamiast się zmniejszać, rosną. W silnikach Diesla większość turbosprężarek ma obecnie konstrukcję ...

27 Kwi 2009, 19:08

Wiesz co tego akurat nie wiem, musiał byś sam w serwisie się dowiedzieć. O tych wtryskach to nie słyszałem. Mi naszczęście nie siadły. Jak narazie autem przejechałem 11tys. km i jedyne co w nim zrobiłem to wymieniłem klocki hamulcowe.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

28 Kwi 2009, 09:55

moez sie rozejrzysz za s60 albo s80?
piotrauto
Stały forumowicz

28 Kwi 2009, 10:28

chcem male kombi ,V50 jest chyba najladniejsze na rynku
wyspiarz99
Nowicjusz