Zwiekszenie DMC w Vanie

21 Gru 2010, 22:44

Witam forumowiczów moj problem polega na tym iż zakupiłem Vana w innym celu niz potrzebuje teraz ale kwesta jest taka że niemiec zmniejszył dmc z 3300 do 2800 u nich sie da robi sie badania koszt 54 €( mam fakture) i wpis zmiana w dowodzie, oczywiscie w druga strone tez sie da ale u nas juz jest problem i teraz mam vana o ładownosci 900 kg gdzie technicznie i fabrycznie dostosowany jest do 1450 kg ładownosci i tak ma na wszystkich tabliczkach znamionowych. Moje pytanie polega na tym czy jest szansa aby to odkrecic bez ponoszenia jakis kosmicznych kosztów bo jak tak to chetnie to zmianie a jak nie to bede ładował 1,5 tony tak jak jest fabrycznie do tego przystosowany i normalnie jezdził. Z góry dziekuje za odpowiedz.
arek30221
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

22 Gru 2010, 00:20

arek30221 napisał(a):Moje pytanie polega na tym czy jest szansa aby to odkrecic bez ponoszenia jakis kosmicznych kosztów bo jak tak to chetnie to zmianie

W tym przypadku masz szansę i to bez "kosmosu".Tylko moze racz napisać markę tego vana...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Gru 2010, 16:40

Sorki przeoczyłem tę drobnostke. Otóż jest to Opel Movano wersja L2H2 3300 DMC średni.
Prosze o odpowiedz co musze zrobic aby to odkrecic dodam ze auto jest juz zarejestrowane i ma twardy dowód.
arek30221
Nowicjusz

22 Gru 2010, 20:30

arek30221 napisał(a):Prosze o odpowiedz co musze zrobic aby to odkrecic dodam ze auto jest juz zarejestrowane i ma twardy dowód.

Na Twoim miejscu udałbym się najpierw na OSKP do kumatego diagnosty i przedstawił właśnie ten problem.Myślę ze nie będzie łatwo ale sprawa do przeskoczenia
Będzie Ci tez potrzebny wyciąg swiadectwa homologacji na ten pojazd w wersji pierwotnej.Załatwisz to w serwisie Opla..Postaram się temat ten rzucic na innym forum gdzie pisza tęgie głowy w tym zakresie.Jak będe cos wiedział więcej to postaram sie napisać...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Gru 2010, 10:25

Dziekuje za pomoc może tęgie głowy jak napisałeś podrzucą jakies konkretne rozwiązania zobaczymy. A tymczasem Życzę Wesołych Zdrowych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku.
arek30221
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...