A4 passat e 39 do 10 k z początków produkcji

26 Sty 2011, 23:40

Witam! Aktualnie jeżdżę Passatem b3 1.6 TD z 1991 roku . Chciał bym zmienić Passata na coś troszkę młodszego . Na auto chciałbym przeznaczyć koło 10 tys. Nie jestem znawcą wiec szukam pomocy. Bardzo lubię niemiecką motoryzację konkretnie Audi , BMW , VW. Miałem okazję jeździć np. Fordem Mondeo, Fokusem, Fiatem Grande Punto. Hondą Civic i żaden samochód nie podobał mi się tak w środku jak np. Audi a4 , VW Passat , BMW e39 mimo świeższego rocznika. Bardzo podoba mi się smak niemieckiej motoryzacji wszystko na swoim miejscu , elegancko i schludnie. Przeglądając oferty można znaleźć każdy z tych modeli w kwocie do 10 tys. mówię o e39 , A4 , B5 w sedanach. ale czy warto. Mówię o rocznikach 1996- 1998 benzyna do 2 litrów pojemności. Poniżej są linki do przykładowych
egzemplarzy okiem laika takiego jak ja wszystko wygląda ok ale chciałbym poznać Wasze zdanie czy warto szukać któregoś z powyższych modeli w tej kwocie. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
william91
Nowicjusz

Miejscowość: BP
Auto: BMW 520 150KM

26 Sty 2011, 23:50

Polecam BMW. Niewiele starsze od reszty a auto o klasę wyższe, z napędem na tył. Moim zdaniem to najlepszy wybór.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

27 Sty 2011, 00:05

fiko7 ma rację generalnie, ale w tej cenie raczej nie trafisz zadbanego E39.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Sty 2011, 00:37

tez raczej polecilbym e39.auto zdecydowanie tak jak juz napisano o klase wyzsze,silniki 2,0 150km sa calkiem dobre,wyposazenie tez napewno bedzie lepsze w bmw.nie wiem jak z zawieszeniem w bmw ale audi i passat jak moze ci wiadomo z przodu masz wielowachacz wiec bardzo mozliwe ze bedzie cie czekac naprawa zawieszenia jezdzac po naszych drogach.moze nie bedzie latwo znalezc w tej cenie zadbanego bmw ale napewno warto poszukac bo moze sie uda.podsumowujac ja szukalbym e39
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2011, 02:03

E39 za 10k złotych? To chyba od razu karnet u jakiegoś mechanika trzeba wykupić.
archi4lo napisał(a):warto poszukac bo moze sie uda.podsumowujac ja szukalbym e39

A co jak się nie uda ? Kupić trupa jest łatwo ale go poźniej sprzedać będzie gorzej.

E39 to fakt super auto ale jeśli będziesz myślał o nim poważnie to dozbieraj jeszcze trochę pieniędzy i wtedy ponownie myśl o zmianie samochodu.
pzdr
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

27 Sty 2011, 08:49

Tak samo trudno w tej cenie kupić pozostałe dwa auta żeby były zadbane. Każde z nich ma już swoje lata i z kosztami napraw trezba się liczyć. Trzeba po prostu sporo poszukać żeby znaleźć.
fiko7
Stały forumowicz

27 Sty 2011, 10:00

Tak jak przedmówcy mówią,dobrej E39 w tej kwocie nie dostaniesz a z A4 i B5 też może być ciężko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Sty 2011, 12:21

Z tych linków co podałeś to dam sobie rękę uciąć, że każde auto ma ponad 200 000km. :mrgreen:
Trochę dziwne bo porównujesz świeże Grande Punto do starego kwadraciaka jak Passat B5... i mówisz, że wnętrze Ci się nie podoba :shock: .
Na twoim miejscu rozejrzałbym się jeszcze za Vectrą B, Peugeotem 406, czy Mercedes C klasą.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

27 Sty 2011, 15:31

Dzięki za wszystkie opinie. Ale nie rozumiem wypowiedzi Daro20Vt . Po pierwsze są gusta i guściki każdemu mogą się podobać inne auta. A pod drugie gdybym chciał Vectre czy też inny samochód to bym napisał. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
william91
Nowicjusz

27 Sty 2011, 23:26

william91 napisał(a):Po pierwsze są gusta i guściki każdemu mogą się podobać inne auta.

Po prostu jestem zdziwiony bo to jak z Poloneza do AUDI A8...
william91 napisał(a): A pod drugie gdybym chciał Vectre czy też inny samochód to bym napisał. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Człowieku napisałem Ci to za czym jeszcze warto się rozejrzeć. Bo wielu ludzi nie bierze innych aut pod uwagę, a potem jednak chętnie się za nimi rozgląda bo uważa, że te samochody również im pasują. Już nie raz miałem taki przypadek na tym forum... Zresztą nie ja sam.
Napisałeś, że jesteś laikiem dlatego chcę Ci pomóc. Ale jeśli tak zajebiście znasz się na samochodach to szukaj tego rodzynka 12 letniego z przebiegiem 170 000km... :cool:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

27 Sty 2011, 23:30

Post usunięto - jiGsaw - ostanie ostrzeżenie - przyjmij do wiadomości, że takie wypowiedzi nadają się tylko na pw. Raz jeszcze zaczniesz dyskutować na forum z innym forumowiczem w ten sposób, a dostajesz kolejne oficjalne ostrzeżenie.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 27 Sty 2011, 23:39, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Sty 2011, 00:38

kolega kupił e39 520i za 9 tys. no i padaka
silnik/ układ napedowy/ zawiecha.
autem jak przyspiesza to telepie cała budą :D

wiec zanim pojedziesz po takie auto 2 razy sie zastanów...
rzeczywiscie czasami mozna cos wyrwac taniej. ale trzeba uwazac bo moze to mina :D
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

28 Sty 2011, 00:53

Róznie można kupić, u znajomego w A4 w podobnej cenie w silniku 1,9 TDI bokiem wylazł korbowód. Trzeba dobrze szukac i tyle.
fiko7
Stały forumowicz

28 Sty 2011, 15:14

Daro20VT, Nie chciałem Cie obrazić. To mam patrzeć na przebieg czy na stan auta, bo zawsze myślałem że ważniejsze jest to jak ktoś dbał o samochód niż ile przejechał ? Z kolei ile bym musiał dołożyć by kupić któryś z tych aut w dobrym stanie ?
william91
Nowicjusz

28 Sty 2011, 18:14

Patrzy sie głównie na stan auta,jedno będzie miał przejechane 300tys.km i bedzie dobrze utrzymane a drugie będzie miało 120tys.km i będzie syf na kółkach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012