REKLAMA
Posiadam samochód jak w temacie wraz z instalacją gazową STAG. Około 2 miesiące temu miałem standardowy przegląd instalacji gazowej i po tym czasie zaczął pojawiać sie błąd P1062 na zimnym silniku. Objaw jest taki, że po odpaleniu auta i przejechaniu kilkuset metrów autko zachowuje sie jakby sie dusiło (nie miało paliwa). Trwa to ok. 2 sek i potem wszystko OK. Błąd czasami sam zniknie, czasami trzeba go skasować. W związku z tym, iż bład w żądnym razie nie wskazuje na powiązanie z gazem, zrobiłem wymianę oleju, filtrów, m.in. filtr MA (chociaż był czysty), lecz problem co jakiś czas wraca. Przełączyłem na benzynę i jeździłem 2 tygodnie i wszystko grało, wróciłem do gazu i problem znów po 3 dniach. Dodam, iż w serwisie zrobiono mi diagnostykę komputerową parametrów pracy silnika i wszystko było w normie. Nie było jakis trwałych usterek, ten błąd jest chwilowy i tylko na zimnym silniku z rana i to nie zawsze. W kolejnym tygodniu jestem umówiony z gazownikiem, chociaż juz na początku stwierdził, ze to raczej nie ma nic wspólnego z instalacją gazową.
W związku z tym mam prośbę o Wasze porady lub o wskazanie jakiegoś dobrego serwisu na śląsku, który umiałby fachowo zdiagnozować w czym problem.
Z góry bardzo dziękuje.