Właściciel w ogłoszeniu zamieścił, że w tej Alfie moc została podniesiona do 173 km przez program,mod doloty i wydechu z dopiskiem "wszystko w granicach rozsądku".
Samochód bardzo fajnie wyposażony m.in skóra i klima. W zeszłym roku wymieniane sprzęgło i dwumas oraz tylni zawias, rocznik 2005,rzekomo 163kkm przebiegu za 14700zł, mój budżet wynosi 16500zł więc trochę zapasu by zostało.
Tak więc moje pytanie, czy warto zainteresować się tą Alfą? Wiem jaka jest powszechna opinia, że Alfy nie dojeżdżają do ściany an testach zderzeniowych albo gdy deszcz leje to Alfa rdzewieje(choć 147 ponoć ma bardzo dobre zabezpieczenie) ale chciałbym poznać Wasze opinie.
Jakoś nie potrafię uwierzyć w tą opinie bo w końcu jest tam wiele rzeczy z Fiata(tak myślę) a ten z kolei taką sama ma opinie, sam mam Stilo od 2 lat(w rodzinie od 5 i dla mnie ten samochód też się wybija wśród Golfów) i od zwykłych wymian eksploatacyjnych i rozrządu nic złego się nie stało.
Jeszcze trochę o moich rocznych przebiegach( w końcu ważna kwestia przy Dieslu). Pon-pt minimalny przebieg na dzień 25 km a przez cały weekend około 90 km.
Z góry dziękuje za pomoc!!