Astra II 1.7 DTI CHYBA PROBLEM Z ELEKTRYKA - prosze o pomoc

10 Kwi 2009, 15:11

Witam wszystkich serdecznie jako nowy uzytkownik. Wlasnie wrocilem po przejazdzce moja astra G 1.7 DTI i po zgaszeniu silnika a pozniej ponownym przekreceniu kluczyka w pozycje gotowa do odpalenia silnika spod deski rodzielczej gdzies w okolicy schowka pasazera (dodam ze auto jest z kierownica po prawej stronie) dobiega dziwny glos jakby mi ktos maly transformator zamontowal - bzyczenie. Po odpaleniu silnika dalej dobiega ten dzwiek. Probowalem zgasic silnik wyciagnac kluczyk ale po ponownym jego przekreceniu dzwiek pojawia sie na nowo jeszcze przed odpaleniem silnika. Dodam rowniez ze radio i nawiewy sa wylaczone. Mialem sie wybrac w podroz jutro ale kazdy warsztat ze wzgledu na swieta zamkniety. Czy ktos moze mi powiedziec co to jest ? Czy to cos powaznego? Bardzo prosze o odpowiedz
jimmi74
Nowicjusz

• 10 Kwi 2009, 22:31

Moge ci mniej więcej podpowiedzieć,ze tak działa w VECTRZE urządzenie sterujące kontrolą silnika.
    Może u ciebie też jest takie zamontowane za schowkiem.
    A z tego co piszesz to raczej jest wszystko dobrze bo tak działa ten sterownik od pracy silnika.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen cross up!
      Volkswagen poszerza gamę modeli w wersji Cross: latem rodzinę tych lifestylowych aut wzbogaci cross up!, dołączając do obecnych już na rynku Cross Polo, Cross Golfa oraz Cross Tourana. Fanom Volkswagena Cross kojarzy się ...