Audi 80 B4

07 Paź 2009, 11:40

Witam, jakiś czas temu zakupiłem Audi B4 1.9TDI 1995rok. Wyposażoną w poduszkę powietrzną. Przy zakupie wszystko było OK, kontrola AIR BACK gasła zaraz po zapaleniu auta, aż do wczoraj. Nie gaśnie, ciągle świeci? Dlaczego? Przecież nie wystrzeliła?
czy to możliwe że jej tam wcale nie ma, koleś to ukrył a jej brak w końcu wyszedł na jaw?
Ostatnio edytowany przez miszarus, 23 Kwi 2010, 14:41, edytowano w sumie 1 raz
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie
  • 07 Paź 2009, 17:21

Jak kontrolka się świeci,to oznacza to,że jest jakiś błąd.W razie wypadku nie otworzy się.Trzeba podpiąć się pod skaner i sprawdzić jaki to błąd.
    Gdyby poduszko wogóle nie było,to lapmka nie świeciła by po przekręceniu stacyjki i nie gasła po uruchomieniu silnika,albo gasłaby równo z np. kontrolką oleju bądz akumulatora.Natomiast po przekręceniu stacyjki,powinna ona kilka razy mignąc i zgasnąć.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Kwi 2010, 10:26

hej panowie mam audi b4 i mam problem z kontroka poduszki caly czas swieci jezdzilem do mechanika wykasowal mi blad i po 2 dniach znowu sie zaswiecila pomozcie co to moze byc bo szkoda wydawac mi kasy
    piknik1234
    Nowicjusz

Miejscowość: lublin

23 Kwi 2010, 14:43

Jak ci szkoda kasy, to zmień mechanika, bo jak mechanik ogranicza się tylko do wykasowania błędu, to to jest d..a a nie mechanik. Zanim dany błąd się wykasuje, to najpierw trzeba sprawdzić co to za błąd oraz usunąc przyczynę jego powstawania. Samo wykasowanie błędu nic nie daje - tak czy inaczej jeżeli coś jest uszkodzone, to błąd pojawia się ponownie. Aż do momentu usunięcia przyczyny jego powstawania.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

23 Kwi 2010, 18:48

hej panowie wiec co to moze byc moze ktos pomoc powtarzajacy sie blad napisalem wczesniej w poscie pomozcie prosze o rady
    piknik1234
    Nowicjusz

Miejscowość: lublin

24 Kwi 2010, 08:41

Może płynu w spryskiwaczach nie masz? Albo zapach ci się skończył? Ewentualnie masz mało paliwa w karnisterku zapasowym....
    Weź mnie facet nie denerwuj - masz napisane co masz zrobić. I nikt ci nic innego nie doradzi.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux 1968 rok
      Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...
      Czy obwodnice miast powinny być płatne?
      Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

24 Kwi 2010, 13:28

MotoAlbercik napisał(a):Jak ci szkoda kasy, to zmień mechanika, bo jak mechanik ogranicza się tylko do wykasowania błędu, to to jest d..a a nie mechanik. Zanim dany błąd się wykasuje, to najpierw trzeba sprawdzić co to za błąd oraz usunąc przyczynę jego powstawania. Samo wykasowanie błędu nic nie daje - tak czy inaczej jeżeli coś jest uszkodzone, to błąd pojawia się ponownie. Aż do momentu usunięcia przyczyny jego powstawania.

AMEN
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow