Audi A3 - tulejki stabilizatora

19 Cze 2008, 12:01

Witam
Temat może nie jest związany z problemem ale z ciekawością.
Wczoraj auto AUDI A3 było w warsztacie na takim technicznym przeglądzie. Zostały wymienione min. tulejki stabilizatora bo ponoć były zbytnie luzy.
Ciekawi mnie jednak za co ta część odpowiada? W czym te luzy przeszkadzały?
Szukałem w google ale nic - znajduje same części a ja chce techniczną poradę na temat użyteczności tych części :)
Proszę o odpowiedź dziekuję :)
aju
Nowicjusz

• 19 Cze 2008, 20:20

A nie słyszałeś stuknięc podzczas jazdy np. po kostce brukowej lub po latanej drodze jakich wiele, jak sądze Audi A3 ma to samo zawieszenie co Golf IV przód napewno więc też to wymieniłem + tuleje na wachaczach + łączniki drążka stabilizatora mój przebieg jak na 2003r to 152000 km od nowosci w polsce z salonu , więc jeśli masz podobny przebieg to możesz miec te same objawy, a najlepiej czesci zamienne kupowac tylko z autoryzowanego serwisu VW bo inne zamienniki nie wytrzemaja zbyt długo ich jakość gumy jest słaba.
    pozdrawiam szerokiej drogi
    CADDDY
    Nowicjusz

Miejscowość: LUBUSKIE
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
      Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...