Audi A3

30 Paź 2014, 12:11

Witam jestem posiadaczem Audi A3 1.9 90KM i mam taki problem,nie pokazuje mi stopnia nagrzania silnika,a dokladniej strasznie wolno sie grzeje,zrobie z 20 km i wzkazowka ledwo wychodzi poza 60 stopni,dlatego moje pytanie jest takie czy to jest wina termostatu czy moze byc to zwiazane z czyms innym?
rafik5544
Nowicjusz

30 Paź 2014, 15:03

Witamy. Problem może faktycznie tkwić w termostacie ale przed tym należy sprawdzić nagrzanie przewodów układu chłodzenia co w łatwy sposób może wyjaśnić problem. Jeśli cały układ będzie odpowiednio nagrzany w dalszej kolejności trzeba sprawdzić autentyczność wskazań czujnika temperatury płynu chłodzącego.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

24 Mar 2015, 21:09

Również jestem posiadaczem Audi A3 niestety mam problem z dmuchawą, notorycznie się przepala. Czym może to być spowodowane?
audiUidua
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 1990
Auto: Audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...