Audi A3

12 Sty 2017, 21:52

Witam serdecznie,
zastanawiam się nad kupnem Audi A3 drugiej generacji czyli 8P.
Jaki przebieg dla tego auta będzie jeszcze w miarę "normalny"? Na jakie rzeczy zwrócić szczególną uwagę w przypadku tego modelu?
Znalazłem ogłoszenie: [link do oferty na Olx wygasł] i chcę zapytać czy wg. was na tych zdjęciach wszystko wydaje się okej z autkiem? Wiem, że po samych zdj. nie da się w 100% ocenić samochodu ale w ramach wstępnej "analizy" chcę się dowiedzieć czy w ogóle warto jechać oglądać to auto na żywo.
rvv
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Sty 2017, 21:55

To jest 1 generacja 8L
Wg mnie to za tania jak na ten rocznik z tym silnikiem do tego ten magiczny przebieg równe 200k i do tego zwieśniaczona tymi wydechami np
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

12 Sty 2017, 23:29

J.w, to jest pierwsza generacja co w sumie się chwali, bo ma zasadniczo lepsze silniki.
2.7k wyświetleń i nadal wisi? Przecież taka perełka...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Sty 2017, 23:42

A3 I gen może i ma lepsze silniki ale technicznie jest dużo duzo gorsze od II gen czy np Golf IV od Golfa V.
Miałem styczność z jedynką (jeździłem z kolegą na szkolenia) i swego czasu moja była posiadała II gen po ojcu z salonu, to jest jak dzień do nocy, inna płyta, inne wykończenie, inne zawieszenie, wygłuszenie.
Szkoda że nie robili silników takich samych bo 8P było by niezłym autem.

A co do ogłoszenia to obraz nędzy i rozpaczy, nie wiem nawet czy te stołki skórzane nie są dokładane? bo wydaje mi się że boczki drzwi mają zwykły materiał a powinna też być skóra.
No i ten wydech :lol:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna