Audi A4 B6 1.8T - cena

30 Gru 2016, 19:05

Witam wszystkich!
Stoję przed zakupem pierwszego samochodu i zadecydowałem,że zakupie Audi a4 b6 1.8t.
Chciałbym się dowiedzieć czy za 15-16 tyś. zł jestem w stanie kupić w miarę zadbany egzemplarz.
Na różnych portalach aukcyjnych ceny wachają się od 13 do 20+ tyś zł.
Z góry dziękuję za pomoc :D
Mate0s
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 01 2015
Auto: Nie mam

30 Gru 2016, 19:24

Przygotuj sie na sporą konsumpcję oleju i słaby dół. Troche kosztuje tez wymiana rozrządu.
Zadbanego egzemplarza trzeba szukać. Warto zostawic tez cos grosza na tzw pakiet startowy.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Gru 2016, 09:36

Pakiet startowy mam wzięty pod uwagę.
Co do szukania zadbanego egzemplarza to właśnie chciałem się dowiedzieć czy w takich cenach jak podałem wyżej (15-16tyś ) opłaca się kupować to auto czy jednak w tym przedziale raczej będą padliny.
Mate0s
Nowicjusz

31 Gru 2016, 12:22

Nie da się określić czy będzie mało, bo zawsze może się ktoś trafić co sprzeda w tej kasie.
Sam ponad rok temu oglądałem jedną za pond 17tys. z przebiegiem 240tys. i chyba była ok poza powycieranymi plastikami zamiennikami reflektorów Valeo i umytym silnikiem. Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Gru 2016, 13:49

dzida napisał(a):Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło
zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Gru 2016, 14:12

No w sumie tych aut trochę stoi na allegro.olx itp więc jest w czym wybierać.
Generalnie skupić się chce na stanie auta,nie sugeruje się przebiegami bo to nie są już nowe samochody,a i tak przebiegi będą kręcone.
Najbardziej obawiam się tego,że w ogłoszeniu auto będzie wyglądało ok,a po zobaczeniu na żywo okaże się kupą :/
Mate0s
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Land Cruiser FJ45LV - odrestaurowany unikat
    Amerykańska firma FJ Company zajmuje się twórczymi renowacjami klasycznych Land Cruiserów. Czasem samochody są odnawiane w duchu tradycji, lecz częściej efektem jest znacznie różniący się od oryginału ...

31 Gru 2016, 14:23

Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło

zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:

Ban :ok:

Obejrzyj kilka egzemplarzy w różnych zakresach cenowych, wtedy dowiesz się w co mniej więcej celować. I kolejna istotna kwestia - mechanika jest tańsza w naprawie niż blacharka. Lepiej kupić auto, gdzie będziesz musiał pobawić się z zawieszeniem/hamulcami może osprzętem silnika (bo 1.8T wcale taki prosty i tani nie jest) niż kupić szrot złożony z trzech innych, który będzie błyszczący i wyplakowany.
Generalnie to powodzenia, bo wybrany obiekt westchnień znacząco utrudnia Ci zadanie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

31 Gru 2016, 14:31

mike napisał(a):zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:

nie miałbym czasu, bo naprawiałbym zawieszenie po nocach :mrgreen:

a tak serio to pewnie opisywałbym tak jak noisy swojego paska :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Gru 2016, 14:48

dzida napisał(a):nie miałbym czasu, bo naprawiałbym zawieszenie po nocach :mrgreen:

Nie przesadzaj nie jest tak źle :mrgreen: emejcz już pewnie napisał by na swoim forum "prezesie zgłaszam wykonanie planu 10tyś.km. i nic nie stuka"... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe