Audi a4 1.9 tdi 90 km nie odpala

29 Wrz 2014, 17:06

Witam.

Zakupiłem 4 dni temu audi a4 b5 1.9 tdi 90 km 96r.
Przez pierwsze dni sprawowal sie dobrze, wczoraj jak go opalałem to ciężko palił ale zawsze odpalil i normalnie sie jesdzlilo. myślałem ze mało paliwa jest więc pojechałem zatankowac. Po wlaniu paliwa odpalił odrazu tak jak powinien więc myślałem ze problem zniknął. Lecz już przy następnym odpalaniu trzeba było długo kręcić. wieczorem przyjechałem do domu i rano juz nie chciał odpalic. kupiłem 10 l paliwa wolałem i teraz wogóle nie chce odpalić. Odpali raz na jakiś czas po długim jego kręceniu lecz obroty stoją w miejscu po wciśnięciu pedału gazu i i gasnie silnik po paru sekundach.

Prosze o jakies wskazówki.
brrb6
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1995
Auto: audi a4 b5
Silnik: 1.9 tdi 90 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

03 Paź 2014, 13:15

To nie wiesz czy masz paliwo w baku...?

Filtr brudny, powietrze w przewodach, uszkodzona pompa paliwa. Najlepiej podpiąć pod komputer. Tak to ciężko powiedzieć, bo powodów może być x.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
    Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...