Audi A4 1.9 TDI - przeguby pukają

26 Maj 2010, 07:52

Witam. Mam problem przy skręcaniu kolami słychać pukanie, to pewnie są objawy zużytych przegubów. tylko czy mam wymienić cały komplet z obu stron czy moge tylko jakąś część? A i jak szukałem w internecie cen tych przegubów to przy nie których było napisane przegub wewnętrzny, zewnętrzny...Jeśli już to jakich szukać i czy wymieniać cały komplet?
Ostatnio edytowany przez michalf_1986, 28 Maj 2010, 00:17, edytowano w sumie 1 raz
michalf_1986
Nowicjusz

Miejscowość: kontowni

26 Maj 2010, 08:45

michalf_1986 napisał(a): to przy nie których było napisane przegub wewnętrzny, zewnętrzny

Wymieniasz jedynie przegub zuzyty.Tak sa przeguby zewnętrzne/przy kołach/oraz
wewnętrzne/przy s.b./W czasie skrętu mogą stukać jedynie przeguby zewnętrzne..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Maj 2010, 09:18

Tak u mnie pukają przy skręcaniu, czyli muszę wymienić przeguby(komplet na przód lewy -prawy) zewnętrzne? A cena takich w miare nie drogich a dość dobrych do Audi A4 1.9 TDI 110KM ?
michalf_1986
Nowicjusz

26 Maj 2010, 15:29

michalf_1986 napisał(a):czyli muszę wymienić przeguby(komplet na przód lewy -prawy) zewnętrzne?

A jesteś pewny ze to obydwa pukaja... :?: :?: Trzeba dobrze sprawdzic bo moze tylko
jeden z nich..Jak sam nie potrafisz to niech sprawdzi Ci to zaufany mechanik..Absoluynie
nie wykluczam ze mogły paśc z dwoch stron.
michalf_1986 napisał(a):A cena takich w miare nie drogich a dość dobrych do Audi

Na to pytanie nic Ci nie odpowiem.. :neutral:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Maj 2010, 21:16

a przy rusznaiu i hamowaniu nic nie puka?? sworzeń wahacza jeszcze żyje? tuleje metalowo gumowe są jeszcze na swoim miejscu?
przeguby to bardziej klikają niż pukają, to specyficzny metaliczny dźwięk niepodobny do żadnego innego w aucie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Maj 2010, 22:30

pocieszny napisał(a):a przy rusznaiu i hamowaniu nic nie puka??

W tym przypadku zaden sworzeń wachacza nie bedzie pukał ani stukał a bardziej w
czasie jazdy na nierównościach.Jezeli słychać stukanie w czasie ruszania lub
hamowania to prędzej jest padnięta tuleja wachacza lub niedokręcony wachacz... :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari Monza SP1 i SP2
    Ferrari słynie z niesamowitych aut z otwartym nadwoziem. Dziedzictwo marki w tej kwestii sięga bardzo daleko wstecz, a model Monza wprost do niego nawiązuje. To speedster, czyli auto, które nie zna kompromisów. ...
    Kalkulator ET i szerokości felgi
    Porównywarka ET i szerokości felgi pozwoli wizualnie przedstawić różnice jakie wynikną po zmianie felg. Na tej podstawie jesteśmy w stanie sprawdzić jeszcze przed zakupem czy takie felgi nie będą nam wystawały ...

27 Maj 2010, 09:49

Tak to przy ruszaniu i skręcaniu. To są przeguby takie klikanie słychać. Napewno nie wachacze ten dzwięk to ja znam. Zresztą wachacze są w porządku bo sprawdzałem.
michalf_1986
Nowicjusz