Audi A4 2005 r b7

30 Mar 2016, 12:40

Witam wszytskich serdecznie.
Mam powazny problem z moim audi ;/ Posiadam automatyczna skrzynie biegow. 3 tyg po zakupie auta zaczal mi wyskakiwac blad zaczely migac wszytskie literki na desce ale problem jest tylko przy zapaleniu samochodu po przejechaniu 54 min wystarczy ze przelacze na P i spowrotem na D problem mija. Z czasem zaczal dochodzic do tego brak wstecznego R po przejechaniu danej trasy chce cofnac i auto stoi.Ale wlacze i wylacze silnik wyskakuje ponownie blad i auto cofa ale juz bez czujnikow parkowania. Facet na komputerze stwierdzil ze to blad czujnika polozenia. Byl wadliwy dwumas w tym samochodzie i jeden z gosci stwierdzil ze to moze duze naprezenia itp itd i wymienilem sprzeglo ale teraz to blad wyskakuje prawie zawsze przy wlaczeniu silnika a wtedy wyskakiwal raz na 3 tyg;/ juz mnie wszyscy nastraszyli kosztami i nie wiem od czego i gdzie najlepiej zaczac by usunac dana usterke.
arek2405
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2007
Auto: nie mam

30 Mar 2016, 12:49

Skoro masz automatyczna skrzynie biegów, to o jakim dwumasie mówisz ?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

30 Mar 2016, 12:51

nie wiem w moim miescie sa rozni fachowcy jeden to nazywa dwumassem jeden inaczej. To bylo takie kolo z zebamy Sprzeglo Hydrokinetyczne czy jakos tak . lepiej ?
arek2405
Nowicjusz

18 Kwi 2016, 16:33

arek2405 napisał(a):Sprzeglo Hydrokinetyczne

Może być że jest już na wykończeniu. Jak masz samochód rozgrzany po około 20 km i nie ma siły ruszyć jak puszczasz hamulec na D bądź R.

arek2405 napisał(a):Z czasem zaczal dochodzic do tego brak wstecznego R po przejechaniu danej trasy chce cofnac i auto stoi.

Rozumiem że wrzucasz R i nie jedzie dodajesz gazu i powoli rusza czy dalej stoi i nic?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Kwi 2016, 21:29

Tak Auto powoli cofa ale jak juz pojawi sie wzniesienie to juz nie daje rady ;/ do przodu nie ma zadnych problemow ale jak dochodzi bieg R to 4 razy dziala raz nie... nie mam pojecia o co chodzi.
arek2405
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...