Audi A6 jasnosc swiatel

02 Sty 2011, 02:53

Co mam zrobic (procz wymiany swiatel)wymienilem zarowki na philips blue vision +50% dobrze mam ustawiony kierunek swiecenia ale ksenony w mojej A6dalej słabo swieca. co zrobic?
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek

02 Sty 2011, 15:56

Może trzeba wypolerować klosze lamp?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Sty 2011, 20:10

Philips Blue Vision to zwykła żarówka Halogenowa a nie palnik ksenonowy :wink:
a jeśli auto było długo użytkowane i non stop jeździło na światłach to prawdopodobnie masz wypalone reflektory,
w zwykłej lampie polerowanie reflektora nic nie da tylko cena będzie zbliżona do nowego wkładu (odbłyśnika) :wink:
nie ma w tym nic dziwnego przy intensywnym używaniu samochodu światłą można wymieniać co 3-4 lata
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Sty 2011, 21:50

Czyli jedyna operacja jest wymiana?a sa moze jakies porzadne zarowki lub jakis tanszy sposob?a jak tylko wymiana to co-cala lampa czy np tylko soczewka?jeszcze popatrze na ceny reflektorow i czescí.
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek

02 Sty 2011, 21:54

może na początek jakiś warsztat?
bo może napięcia odpowiedniego nie dostają :?:
przez neta to trudno miernik przyłożyć ;) do tego może pomiar światłą czy coś?nie jest to jakieś mega tanie ale wyklucza niepotrzebną wymiane, choć z drugiej strony nowe światła to jeszcze nie jakeś straszne pieniądze
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...