Audi TT 3,2 V6 2008

24 Lip 2016, 21:54

Panowie co sądzicie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zastanawiam się nad kupnem czegoś szybszego z V6 pod maską bo teraz mam 1,8T i 180 koni ale frajda taka sobie :D
Jak z utrzymaniem tego silnika?
Bo jednostka mocna, silna i wytrzymała 3,2 litra bez uturbienia powinno posłużyć.
Tylko auto ze Stanów, trochę się tego boje.
Gangsterski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2009
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A3

24 Lip 2016, 23:24

Auto nie wygląda źle, frajdę pewnie będzie zapewniać :D No i od prywatnego..
natomiast cena dla mnie dziwna... :o
za 45k to tak akurat na Focusa ST 2,5 albo Golfa V GTI a nie na TT które kosztowało 250 tys zł..w salonie..
Musisz sprawdzić historię, VIN niby podany, sprawdzić stan rozrządu, ogólnie jak jednostka pracuje + układ napędowy, sprzęgło, skrzynia
No i od kiedy ten prywatny sprzedawca go użytkuje czy pół roku czy dłużej jednak.
Z USA auta niestety często są przywożone w dziwnych stanach a potem reperowane.
Z rozrządem czasem jest kiepsko ale ogólnie łańcuch więc nie ma problemu, tylko w jakim stanie..trzeba sprawdzić + blacharka/lakier

Utrzymanie trochę kosztuje no ale albo wiesz co kupujesz albo nie..
pewnie są inne auta no ale osiągi, frajda każdy ma inne podejście.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

25 Lip 2016, 13:48

Ok dzięki, zainteresuje się bliżej autem.
Też w sumie ta cena mnie dziwi, no i auto zza oceanu :/

No ja raczej zdaje sobie sprawę z kosztów utrzymania, tylko żeby coś w praktyce dodatkowo nie wyleciało dlatego się tak dopytuje co można powiedzieć o tym aucie.
Gangsterski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2009
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...