Audi TTS ...

29 Lip 2013, 23:24

Witajcie Panowie :)

Mam nadzieję że trafię na tym forum na pasjonata TT-etek który pomoże mi troszkę w moim planie.
Jakim planie? Zakupie TT"Ski.
Planuję wiosną 2014 kupić TTS z 2009-2010r.
Liczę że wyrwę ten cud motoryzacji za ok 20 000 eur - i mam nadzieję że Euro poleci chociaż na 3,90 pln...

Dlaczego TT'S ?
Świetny wygląd, napęd quattro (!!!), super silnik - mega moc i niskie spalanie ! (średnio ok 10-11litrów) oraz to że TT'S jest tak rzadkie jak Porsche (czyli jedno na dzień przeleci na ruchliwej trasie). Uważam że przed tym autkiem niska strata wartości.

Prosiłbym o wszelkie opinie.
Niestety nie funkcjonuje forum poświęcone TT, dlatego pytam na tym forum, gdzie można spotkać wielu motomaniaków. Na co uważać przy zakupie, za jaką funkcją warto się rozglądnąć aby auto posiadało itd ipt.

Miałbym drobne ale trapiące mnie przed zakupem pytania.

1. Zawsze i wszędzie mi gorąco - TT"S nie ma niestety wentylowanych foteli - nie znalazłem takiego modelu jak i tegoroczne w konfiguratorze nie mają takiej opcji :/ Nie myle się ?

2. Przykra sprawa - radio CD w kilkuletnim aucie klasy Premium... To samo jest w modelach 2013/14 ! Uważam to za pieprzoną kpinę że nie ma slotu pamięci micro/SD.
I tutaj pytanie do zorientowanych - wyjąć Audi Concert tudzież Audi Navigation Plus (za które są konkretne dopłaty) i wstawić jakieś porządne radio, oraz obudować nawigację - gra warta świeczki? Zależałoby mi na super spasowaniu, aby wszystko wyglądało tip top. Często nagłośnienie to 300 W Bose - dobre radio zatem musi z nim współpracować.

Dzięki za pomoc,

Pozdrawiam!
thefirm
Nowicjusz

30 Lip 2013, 09:39

Z tego co mi się wydaje to w fabrycznej nawigacji (foto) ekran się uchyla (zjeżdża) żeby odsłonić slot na płytę DVD z mapami a pod tym slotem jest slot na kartę SD z mp3.

Zdjęcie
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

30 Lip 2013, 17:46

Hmm brzmi ciekawie.
Myślisz kolego że można by było z karty SD wgrać jakieś mapy i powinny pójść na tej nawigacji ?
Co do muzyki to samo - chciałbym aby leciała z SD lub AUXa.

Ciekawostka - za nawi którą wkleiłeś jest dopłata lekko ponad... 10 000 pln !
Zostawie ją Niemcowi nawet za połowę tej kwoty :)
thefirm
Nowicjusz

31 Lip 2013, 09:46

Mapy w tych navi chodzą na DVD, na karcie SD możesz mieć tylko muzykę. Mapy tylko dedykowane do tego modelu (piraty na necie są :).
arti123
Początkujący

02 Sie 2013, 00:10

Faktycznie, jest jak piszesz, a więc tragedii nie ma :)
Aczkolwiek 10 tysięcy za tą nawigację uważam za skandal.

Napisze ktoś coś o tym autku ciekawego ?
Czy raczej szukać na zagranicznych forach ?

Pozdrawiam, dzięki.
thefirm
Nowicjusz

02 Sie 2013, 08:42

Raczej za dużo użytkowników tego modelu tu nie znajdziesz. Jeśli auto ci się podoba i jakiś egzemplarz upatrzysz to przy takich pieniądzach zalecam przed kupnem wizytę w ASO.
arti123
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...