Auta z Berlina

18 Lip 2008, 19:12

Witam. Jakos na dniach mam zamiar wybrac sie z pewnym kolesiem po auto do niemiec. On jezdzi tam dwa razy w tygodniu i sproawadza auta. Jezdzi tylko w to miejsce to sa okolice BErlina albo sam Berlin(nie wiem dokladnie). Ktos moze sie orientuje jak wyglada tam sytuacja? Czy to dosc pewny punkt? Slyszalem, ze tam duzo aut z wloch jest. Prosze o jak najszybsze odpowiedzi... Pozdrawiam:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

18 Lip 2008, 19:18

tam jest duzo aut z Włoch i duzo "brudów"
a poza tym teraz przepisy sie zmieniaja znaczy sie akcyza od jutra

http://bezwypadkowe.net/zmiana-naliczan ... -3390.html
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

18 Lip 2008, 21:27

A jak myslisz? Znajde cos na pierwszy samochod do 2tysiecy euro? Cos dobrego... Wiec orientujesz sie jak ta akcyza wyglada jesli sprowadze auto dla siebie i na siebie bede rejestrowal? Ile to bedzie kosztowalo jesli samochod u nas jest wart przykladowo 8000zl??
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lip 2008, 22:11

oczywiscie, ze znajdziesz
np. golfa III z klima moze szukac z rocznika 96-97, passata b4
astre I mozesz szukac
a akcyzy to wiecej jak 200-300zł to chyba nie zabulisz
ale lepiej poczekac z tydzien i bedzie mniej wiecej wiadomo
bo ta akcyza od jutra wchodzi w zycie
unikaj aut z silnikiem powyzej 2L bo wtedy juz wysoka akcyza bedzie :)

Powodzenia
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

18 Lip 2008, 22:42

Wlasnie z tego co slyszalem to ponizej 2L jest ok 4% a powyzej 2L ok 14% takze jest roznica. Wlasnie chcialbym cos takiego dorwac. Golfa III albo Asterke taka 97rok:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lip 2008, 11:28

Ja osobiście nie pojechałbym do berlina ponieważ tam są auta bardzo zaniedbane (wiadomo są wyjątki) i oczywiście radziłbym ci uważać na to żebyś nie został oszukany tam często auta są albo kradzione itp . Ja jeżdżę do belgii może jest trochę dalej ale uważam że tam łatwiej trafić fajne autko i w dobrych pieniądzach .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
    W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...

20 Lip 2008, 12:45

Niby tak. Ale ja juz jestem umowiony i jade z gosciem, ktory tam jezdzi 2 razy w tygodniu, wiec mysle ze mi dobrze doradzi:) Jesli nie bedzie nic ciekawego to wroce z nim. Jak sie go pytalem to mowil, ze jest bardzo duzo takich aut i mozna przebierac.
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Paź 2010, 11:40

no i byłeś w tym berlinie?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

03 Paź 2010, 13:05

po co odkopywać temat z przed dwóch lat :mrgreen:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko