Autko do 15000 Focus, Golf IV, Alfa 147, a moze coś jeszcze?

04 Lut 2009, 22:34

A poza tym jestem ciekawy czy na żywo też jesteś taki kozak :D siedzieć przed komputerem i obrażać innych to ja też umiem. A do tematu nic nowego nie wniosłeś.
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork

04 Lut 2009, 22:35

lukaszkomza napisał(a):A poza tym jestem ciekawy czy na żywo też jesteś taki kozak :D siedzieć przed komputerem i obrażać innych to ja też umiem. A do tematu nic nowego nie wniosłeś.

No widzę widzę że umiesz...

Do tematu tak jak ty nic nie wniosłem.
stasiowski121

04 Lut 2009, 22:37

Tu nie chodzi o ilość tylko o jakość. Ale za nazwanie mnie głupim Admin powinien wyciągnąć konsekwencję, gdyż to jest publiczne zniesławienie!!!

Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do lat 2 jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.).

A to tak nawiasem pozdrawiam
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2009, 22:38

Nie wiem czy umiesz czytać ale w jednym poście porównałem oba modele. A mówienie że ktoś jest głupi to nie obrażanie?
lukaszkomza
Początkujący

04 Lut 2009, 22:40

Nie wskazałem dokładnie kogo miałem na myśli.
A pawelec pierwszy obrażał więc teraz jest 1:1.
stasiowski121

04 Lut 2009, 22:44

no nie wiem czy pawelec pierwszy obrażał kogoś. On tylko mówił że ford to nieciekawe auto ale nie obrażał innych forumowiczy
lukaszkomza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe uprawnienia Straży Miejskiej
    Od 20 października 2023 Straż Miejska oraz Straż Gminna "wzbogaciła" się o nowe uprawnienia - od teraz mogą kontrolować uprawnienia oraz wystawiać mandaty za łamanie przepisów kodeksu drogowego osoby poruszających ...

04 Lut 2009, 22:45

To wynikało z kontekstu, ale zakończmy już tą nie miłą konwersację bo wydaje się że mam do czynienia z ludźmi na poziomi, więc radzę powrócić do tematu :wink:

Ja i tak nadal polecam Golfa
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2009, 22:47

Ja też polecam golfa i masz rację wróćmy do tematu.
1.9 SDI Jeśli chodzi ci wyłącznie o ekonomię będzie jakimś rozwiązaniem
Osobiście szukał bym TDI - spali troszeczkę więcej ale za to mocniejszy jest.
stasiowski121

04 Lut 2009, 22:56

to prawda że mocniejszy jednak SDI nie ma turbo a co za tym idzie nie ma co się popsuć. W przypadku TDI jeżeli wysiądzie turbina to koszt naprawy może wynieść około 2000 zł
lukaszkomza
Początkujący

04 Lut 2009, 22:58

lukaszkomza napisał(a):to prawda że mocniejszy jednak SDI nie ma turbo a co za tym idzie nie ma co się popsuć. W przypadku TDI jeżeli wysiądzie turbina to koszt naprawy może wynieść około 2000 zł

Co fakt to fakt.
Nie słyszałem żeby turbo się w VW zepsuło to swoją drogą.
W przypadku awarii tak drogiej jak kolega wyżej pisze to lepiej dołożyć troszkę i kupić silnik.
stasiowski121

05 Lut 2009, 00:53

regeneracja turbo w mk3 to ok 1200zł - ale jak dbasz, trzymasz się paru zasad, turbo nie padnie, no chyba ze raz na 300k km

sprzedałem niedawno mk3 TD (a jak wiadomo, tu turbo ma prawo pasc szybciej ze wzgledu na brak IC) z przebiegiem 219000km i turbo było zdrowiusieńkie..
bladesss
Nowicjusz

05 Lut 2009, 00:54

stasiowski121 napisał(a):
Co fakt to fakt.
Nie słyszałem żeby turbo się w VW zepsuło to swoją drogą.
W przypadku awarii tak drogiej jak kolega wyżej pisze to lepiej dołożyć troszkę i kupić silnik.

Co ma wspólnego turbo z wymianą silnika??
bladesss
Nowicjusz

05 Lut 2009, 09:31

to że można kupić silnik niewiele drożej niż turbo a zazwyczaj turbo jest już w komplecie z takim silnikiem.
No ja też sprzedałem ponad 300tkm zrobione było i turdo było bez zastrzeżeń.
stasiowski121

05 Lut 2009, 11:04

Nicodemus napisał(a):Z tego co widze na allegro i gratce nie ma niczego godnego uwagi, a jesli juz jest to podejrzanie tanio ;) Można tez w tej cenie znalezc samochody do oplat albo w skrajnie odleglym pkt Polski gdzie po pracy nie mam szans dojechac wiec szukam dalej.
A tak z lekko innej beczki - co myślicie o Octavii w dislu rocznik 2000 i w gore w moim przedziale cenowym ? Z jakim przebiegiem jeszcze opłaca się kupowac ?

hahah nie wiedzialem ze az tak bardzo mamy podobne problemy:D heh tez myslalem o octavii, ponoc to passat dla ubogich.. ;D kolega ma octavie i nie powiem podoba mi sie ten samochod ale jego wnetrze jest tragiczne.. zewnatrz jeszcze ujdzie ale w srodku jakos wykonczenia jest tragiczna.. chociaz dla mojego kolegi octavia to najlepszy samochod.. :D malo pali, malo awaryjny, ale serwis drogi..
janusz69
Nowicjusz

05 Lut 2009, 12:14

No fakt turbo w VW bardzo rzadko sie psuje ale wszystko może sie zdarzyć. A tu chodzi o ekonomie i bezawaryjność zdecydowanie polecam 1.9 SDi. Do 17 tys. można też kupić mercedesa c-klasse z silnikiem diesla 2.2 16v jest ekonomiczny - ok. 5l/100km przy spokojnej jezdzie, ale jak trzeba to i w fotel wciśnie. Zawieszenie i skrzynia biegów też prawie niezniszczalne :D tylko jest jeden problem: blacharka widziałem nie jedną skorodowaną c-klasse ale jak trafisz w dobrym stanie dość młody rocznik i nieskorodowaną to brać.
lukaszkomza
Początkujący