REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):JerzyB333 napisał(a):Ja w roku 2007 sprowadzalem fabrycznie nowe Volvo S40 2,4 dla siebie
Można zapytać ile Cię cała impreza kosztowała? Auto + koszty?
MajkPZM napisał(a):[...] Amerykanie mają chore jazdy na punkcie wielkich pojemnosci. Przykładowo w Golfie V mają wolnossącą benzyne o pojemnosci 2.5 z moca 150KM. W wersjach europejskich taka moc jest generowana z benzyny ale 1.4. Oni mają bardzo tanią benzyne i podatki więc nie przejmują się pojemnoscią silnika.
Bez przesady... 1.4L to będzie w Europie ok 90KM a nie 150. Poza tym, te 90 koni jest nic nie warte bo osiągane dopiero przy wysokich prędkościach obrotowych, moment obrotowy podobnie, skutek jest taki że te "90KM" w ogóle nie jedzie i masz wrażenie że jedziesz jakimś 1.1L.
Bez przesady... 1.4L to będzie w Europie ok 90KM a nie 150
1LPoza tym, te 90 koni jest nic nie warte bo osiągane dopiero przy wysokich prędkościach obrotowych, moment obrotowy podobnie, skutek jest taki że te "90KM" w ogóle nie jedzie i masz wrażenie że jedziesz jakimś 1.
MajkPZM napisał(a):Bez przesady... 1.4L to będzie w Europie ok 90KM a nie 150. Poza tym, te 90 koni jest nic nie warte bo osiągane dopiero przy wysokich prędkościach obrotowych, moment obrotowy podobnie, skutek jest taki że te "90KM" w ogóle nie jedzie i masz wrażenie że jedziesz jakimś 1.1L.
to widac jaką masz wiedze w zakresie motoryzacji.
MajkPZM napisał(a):1LPoza tym, te 90 koni jest nic nie warte bo osiągane dopiero przy wysokich prędkościach obrotowych, moment obrotowy podobnie, skutek jest taki że te "90KM" w ogóle nie jedzie i masz wrażenie że jedziesz jakimś 1.
To idz na jazde testową nowym Polo 1.2TSI 105koni to zobaczysz jaki to ma power, poniżej 10sec do 100.
1.4TSI 185koni w ibizie ma 6.5sec do 100 więc znowu jestes w błędzie:)
JerzyB333 napisał(a):Volvo znalazl mi wujek w salonie- demowka- za 18 000 $, ze średnim wypasem, ale na manualuKurs wynoisl wtedy kolo 2,45 za $
Calosc wyniosla mnie ok. 72 tysiecy.
andrewb25 napisał(a):transport jakieś 1000 USD
opłaty 1500zł jezeli jest to na mienie przesiedleńcze
ja tak przywoziłem Dodge Caravana z 2007 roku 3.3 automatic
cena auta 8 000 USD
acha wtedy USD był po 2 zł także .... hehehe
auto przecudne
Dishman napisał(a):JerzyB333 napisał(a):Volvo znalazl mi wujek w salonie- demowka- za 18 000 $, ze średnim wypasem, ale na manualuKurs wynoisl wtedy kolo 2,45 za $
Calosc wyniosla mnie ok. 72 tysiecy.
Wychodzi na to, że samo auto kosztowało 44 tys. zł, czyli praktycznie połowa poszła na opłaty i transport... . Troszkę drogo.andrewb25 napisał(a):transport jakieś 1000 USD
opłaty 1500zł jezeli jest to na mienie przesiedleńcze
ja tak przywoziłem Dodge Caravana z 2007 roku 3.3 automatic
cena auta 8 000 USD
acha wtedy USD był po 2 zł także .... hehehe
auto przecudne
Czyli rozumiem, że taki Dodge wyniósł Cię ok. 20 tys. zł?
A opłaty nie jako mienie przesiedleńcze tylko normalne. Dużo wyższe?
Skoro za 20 tys. zł można mieć prawie nowy samochód, to czemu nie poszukać czegoś w postaci właśnie Volvo (lub czegoś tych gabarytów?).