Ja mam bardzo podobne zagadnienie do rozszyfrowania. Potrzebuję samochodu, który priorytetowo będzie dowozić mnie do pracy (tak szczęśliwie się składa, że na ten czas praca oddalona jest ode mnie o całe 3km, więc dziennie będzie to mniej więcej 6km). Oczywiście nie będzie to przez bite 31 dni, czasami nie będzie wcale jazdy, czasami zdarzy się jakiś dalszy "kurs". I teraz pytanie, bo chciałem kupić sobie coś pokroju np. Corsy B 1.2 na benzyne+lpg - czy to ma sens?
Możliwe, że za rok/dwa dystans się zwiększy, więc wtedy gaz będzie jak znalazł, a póki co - to z tego co wyczytałem gaz nie będzie aż tak pomocny jakby się mogło laikowi (czyli mnie) zdawać - gdyż pewnie wskoczy gdzieś pod koniec trasy albo jak już będę parkować
Oprócz Corsy interesowała mnie jeszcze Ibiza. I też chyba coś do 1.2. Chociaż na autocentrum wyczytałem, że lepiej 1.4 bo to ponoć to samo co w VW Polo i niby nie do zdarcia, ale sam już nie wiem kogo słuchać. Będzie to moje pierwsze auto, więc "swojego" zdania póki co jeszcze nie mam :/
Kwota jaką mam do przeznaczenia jest jeszcze bliżej nieznana, ale powiedzmy, że jest to coś w okolicach 7000,-
A może jakiś diesel??