Autko rodzinne do 20.000

31 Paź 2009, 23:17

Witam :). Od jakiegoś czasu rozglądam się za czymś większym niż autko widoczne na obrazku poniżej ;). Generalnie chciałbym zakupić autko z rocznika 2004 lub młodszego, do 20000zł. Już mam za sobą kilka egzemplarzy obejrzanych, na dzień dzisiejszy waham się między dwoma Scenicami:
1. [link do Autotrader wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli chodzi o tego pierwszego - byłem, widziałem. Kierownica nieco wytarta, przedni zderzak nieco zarysowany, mała dziura w lakierze na lewym bocznym lusterku - czyli ślady typowego zużycia. Auto tak naprawdę podoba mi się w 99% - ten jeden procent, to duży przebieg. Czy warto ładować się w auto z takim przebiegiem, ze świadomością, że będzie się chciało nim jeździć przez pięć, sześć, może siedem jeszcze lat robiąc średnio rocznie niecałe 20 000km? To jedyna wątpliwość w przypadku tego modelu, ale dość poważna...

Jeśli chodzi o drugiego, wątpliwość budzi samo ogłoszenie - wydaje mi się, że pojazd jest dość tani. Nie widziałem go jeszcze, planuję w tygodniu podjechać i zobaczyć na własne oczy. I poważniejszy problem - dCi. Nigdy nie jeździłem dieslem, nie miałem nigdy do czynienia z dieslami, od zawsze tylko i wyłącznie benzyna... Czy takie silniki są godne polecenia? Obawiam się diesla głównie ze względu na wrażliwość na kiepskie paliwo... Co sądzicie o tych dwóch egzemplarzach? Może ktoś z Was słyszał / widział jeszcze inną ciekawą ofertę sprzedaży RN Scenica, lub innego pojazdu dla rodziny 2+1 ? Za odpowiedzi i pomoc serdecznie z góry dziękuję bardzo :)
Ostatnio edytowany przez MarcinD 21 Lis 2009, 14:08, edytowano w sumie 2 razy
MarcinD
Nowicjusz

Miejscowość: SCI

01 Lis 2009, 00:18

witam.dla 3 osób to sie bardzo dużo aut nadaje,ale jak chcesz coś wiekszego to ja bym opla zafire polecił.troche miałem okazje pojezdzic kilkoma zafirkami i naprawde nic nie moge powiedzieć złego.Ajeżeli chodzi o disla to jak najbardziej polecam.sam już zrobilem 200tys-paliwa sa dobre inaprawde silniki chodza bez problemów.pozdrawim :smile:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

20 Lis 2009, 20:31

Witam. Zdecydowałem się i autko już kupione:

Renault Megane Scenic ph2 Alizee
rocznik 2002
silnik 1.6 16V
przebieg 120 000km

Kupiony w kwocie 18.000PLN

Wyposażenie:
- ABS,
- klimatyzacja manualna,
- sześć poduszek,
- elektryczne przednie szyby,
- elektryczne lusterka (podgrzewane),
- wspomaganie,
- komputer pokładowy,
- radio CD Pioneera.

I kilka fotek:

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie
MarcinD
Nowicjusz

Miejscowość: SCI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzydziestolecie VW California - ikona wśród kamperów
    30 lat temu pierwszy egzemplarz modelu California wszedł na rynek. Był to początek wyjątkowego sukcesu. Marka Volkswagen Samochody Użytkowe świętowała urodziny ikony wśród kamperów podczas targów Techno-Classica ...
    Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...