03 Gru 2016, 23:27
Panowie już kiedyś szukałem pomocy na forum w wyborze auta. Niestety znalazłem się w sytuacji że nie mam się czym poruszać i muszę coś kupić. Autem będę jeździł w 95 % po mieście. Średnio wychodzi 10 km dziennie , rzadziej więcej. Zależy Mi na tym żeby Auto nie spalało zbyt duż , oraz naprawy nie były zbyt kosztowne. oczywiście obowiązkowo klima!! , Jeżdżę spokojnie , dotychczas jeździłem skodą felicią 1.3 mpi i dawała radę , aczkolwiek wolałbym tych 15 KM więcej. W Samochodzie na stałe będzie zamontowany fotelik. W sprawie bagażnika oczekuję żebym mógł spokojnie wsadzić wózek dziecięcy , ewentualnie jakieś torby gdybym chciał wyruszyć w dalszą podróż. Na auto mogę przeznaczyć max 15 K , lecz wtedy nie będę miał na ewentualne naprawy , dlatego wolałbym coś do 14 Tyś i zostawić 1 tysiączka na ewentualną wymianę rozrządu , oleju itp
Mieszkam w Przemyślu na Podkarpaciu i obserwuję samochody w obrębie 40 max 50 kilometrów. Ewentualnie kraków +15 km bo tam mam rodzinę i miałbym transport żeby jeździć i oglądać. Auta które mi się podobają , i wydają się być adekwatnym wyborem to stosunek cena to :
Fiat grande punto benzynka
Honda Civ VII 1.4 1.6
Opel Astra G 1.6 Astra H 1.4 1.6 benzynka
Opel corsa C lud D benzynka minimum
Citroec C5 Citroen c4
Peugeot 307 II benzynka
Corolla e12 benzynka
Meriva 1.4 lub benzynka
Golf IV 1.6 benzynka
Focus mk1 mk2
Wiem że troszkę dużo tego się nazbierało , ale każdy z tych samochodów mi się podoba i nie są specjalnie drogie. Chciałbym wam pokazać parę ogłoszeń o co mniej więcej mi chodzi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Troszkę za tanio coś
Oczywiście jestem otwarty na propozycję innych samochodów.
Ostatnio edytowany przez
naphozord, 03 Gru 2016, 23:59, edytowano w sumie 1 raz