Auto do 23 tys

01 Lis 2010, 21:34

Witam.

Od kilku miesięcy myślę nad zmianą samochodu chciałbym się poradzić kogoś kto miał styczność z tymi autami które wybrałem oraz interesują mnie wypowiedzi na temat tych aut obecnie przemieszczam się renault 19 samochód bardzo dobrze mi służył przez 2 lata i 20 tys km.

Na pierwszym miejscu stawiam Renault Lagunę mimo informacjach o awaryjności które często są wyssane z palca bardzo podoba mi się ten samochód mogę powiedzieć że mam dwóch kolegów i bardzo sobie chwalą oczywiście w grę wchodzi tylko benzyna 1.8 badź 2.0 T i tu moje następne pytanie jaki silnik byłby lepszy rok 2004 a najlepiej po 2005.

na drugim planie corolla e12 Hatchback i silnik inny niż 1,4 tesciowie mają takie auto i mało awaryjne i dobrze się jeździ tylko - to silnik 1,4 jaki polecacie do tego modelu?

III miejsce hona civic VII generacja Hatchback nie mam informacji na temat tego samochodu

IV BMW E46 sedan i tu chyba disel bo mniej pali niz benzyna prosze o opinie gdyż mi sie bardzo podoba to auto.

ostatni typ to ford mondeo mk3 tez brak mi jakichkolwiek informacji proszę o opinie sugestie tylko rzetene nie wyssane z palca.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
6ruby
Nowicjusz

01 Lis 2010, 23:25

Zawsze diesel mniej pali od benzyny, ale przy Twoich przebiegach diesel to będzie totalna pomyłka. Szukaj E46, za tą kasę dostaniesz już coś ładnego, a jak wybierzesz silnik R4 to i spalanie nie powali.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Lis 2010, 23:47

Jeśli ma być benzyna to możesz zaryzykować Lagune (większość poważnych usterek dotyczy diesli w tym modelu)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 16:38

W oko wpadl mi jeszcze seat leon, w lagunie biarac ten samochod pod uwage mam ciagle dylemat 1,8 czy 2.0 T
6ruby
Nowicjusz

02 Lis 2010, 18:17

Seata moge CI polecic. Dwa w rodzinie i dwa sie bardzo dobrze sprawuja.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

02 Lis 2010, 18:42

Jeśli chodzi o konfrontacje Laguna II vs. Leon to jak dla mnie zdecydowane zwycięstwo Laguny - wysoki komfort jazdy, miażdżąca przewaga jeśli chodzi o przestronność (Laguna ma o prawie 24 cm większy rozstaw osi), wysoki poziom bezpieczeństwa, lepsze wykończenie, bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...

02 Lis 2010, 18:50

Ale pod wzgledem prowadzenia i bezawaryjnosci wygrywa Leon. Zalezy czego oczekuje od auta. Podawal i Lagune i Civica. A Civic to klasa Leona. ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

02 Lis 2010, 18:55

Pod względem wielkości wnętrza to Laguna. W 2.0 Turbo jest wszystko okej oprócz spalania :D 2005 rok czyli po FL nie dostaniesz zadbanego.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

02 Lis 2010, 19:17

Właściwie to jakby nie patrzeć to ciężko porównać E46 i Lagune z Leonem, Corollą i Civicą :)
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

02 Lis 2010, 19:51

a mondeo jak wypada na tle innych modeli ktore podalem? honde odrzucam dzisiaj mialem okazje pzretestowac i zle mi sie prowadzi to auto w lagunie czuje sie znakomicie leonem tez jezdzilem i bylo przystepnie
6ruby
Nowicjusz

03 Lis 2010, 13:03

Tutaj wybrałbym między Laguna a Seatem Leonem,chociaż osobiście większe zaufanie mam do Leona. Kolega jeździ i bardzo sobie chwali, silnik 1.6 spalanie na poziomie 7 litrów,a osiągi przyzwoite.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź