Planuje zakup auta,na które chce przeznaczyć 30k. W grę wchodzi tylko benzyna, bo jazda będzie głównie po mieście, na dojazdy do pracy,raz w miesiącu dluzsza trasa ok 200-300 km. Roczny przebieg szacuje na ok 12.000 km. W oko wpadła mi Astra J z silnikiem 1.4T/140KM. Czy to będzie najlepszy wybór w tym budżecie?
Czy ktoś może mi pomóc w podaniu różnicy między silnikiem 1.4T/140 a 1.4/120? Wersję 140KM ciężko u mnie znaleźć w pobliżu, przeważają wersje 120 KM. Czy wersja 1.4/120 to też silnik turbo? Na zdjęciu z tylu auta nie ma oznaczenia turbo,a w wersji 140 KM jest.
Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...
Hybrydy w górę, a diesle w dół - wynajem długoterminowy Na europejskim rynku samochody z napędem alternatywnym zdobywają coraz większą popularność i odnotowują kolejne rekordy kosztem modeli z silnikami zasilanymi olejem napędowym. Również w Polsce łączny udział diesli ...
1.4 120 to też turbo, ale polecam jednak wersję 140KM która nawet w wersji kombi ...którą mam na stanie.... jeździ znakomicie, jest bardzo dynamiczne i nie pali dużo
Czym się różni? możliwe że jakąś elektroniką tylko
andrewb25 napisał(a):jeździ znakomicie, jest bardzo dynamiczne
Już może bez pzesady z tymi wielbiącymi epitetami. Normalny silnik, taki nie za szybki Aczkolwiek też uważam, że jak ciężka astra j to 1.4 140km, wersja 120km będzie już zamulać.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.