Auto do 5 tyś. - oferty sprzedaży

08 Kwi 2010, 21:27

Cześć

Zacząłem rozglądać się za samochodem do 5 tyś. Interesuje mnie Daewoo Lanos albo coś małego (Corsa, Punto, Fiesta ?). Proszę o opinię ofert:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]
lukmac
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

08 Kwi 2010, 22:24

Nie polecam Lanosa bez wspomagania,w tym przypadku jeżdzi sie tym jak czołgiem,ten z linku wygląda całkiem przyzwoicie.Bordowe Punto prezentuje sie całkiem przyzwoicie (gdyby był kolor ciemno zielony to powiedział bym że identyko jak kumpla,bo oprócz koloru jest ident i nawet ten sam silnik 1.2 75KM tylko że on ma bez gazu i świetnie daje rade po mieście,zapierdalaliśmy nim już 130km/h i w ciągu 1.5tygodnia Punto zrobiło u niego grubo ponad 500km i ma sie świetnie).Złote Punto też spoko a srebrne bity przód.Z tych ofert najbardziej skłaniał bym sie bordowemu Punto bo powiem szczerze tak czytam ten opis i normalnie ident to samo co u kumpla było a mianowicie kumpel ma rocznik 95 ale 1rej.luty 96r,kolor ciemno zielony,5drzwi,177tys.km i co najlepsze to samo w ciągu roku miał wymieniane co ten z linku i nawet cena podobna bo na początku ceniony był na 5tys.zł ale kumpel utargował za 4500zł i ja myśle że jeśli on trafił na takie samo Punto jak to i jest zadowolony to Ty moim zdaniem śmiało sie tym bordowym możesz interesować.Troche OT sie wdarło no ale to tak dla ciekawostki :wink:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2010, 20:40

A jeśli można spytać to po czym zauwarzyłeś że ten srebny jest bity ?
lukmac
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 22:44

Dokładnie to prawy przód - duża szczelina między błotnikiem a maską i również szczelina między maską a lampą a z lewej strony jest wszystko pieknie ładnie.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 12:10

Lanos z linku... Najprawdopodobniej był mocno eksploatowany przez młodego właściciela...
Aluski pewnie zdjęte przed sprzedażą,jakieś nakładki na pedały... Dziękuję ,a i zdjęcia kiepskie...

Punto z pierwszego linku. Dla mnie bity przód (co widac już na pierwszym zdjęciu po szparze przy masce i reflektorze od strony pasażera) .Poza tym jak to pali 5l gazu ,to jest to najekonomiczniejsze Punto na świecie !!!
Rzeczywiście...wiarygodne ogłoszenie i wiarygodny sprzedawca...

Żlote Punto tak jak Barol napisał...Do tego widac,że przedni zderzak jest nowy a z tyłu stary...(wypłowiały)...

Ostatnie Punto też walone z przodu... Poza widocznymi uchybieniami w spasowaniu blach,to jeszcze ten znaczek na masce... ciekawe skąd taki znaczek..?

Dawaj następne linki !!!
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2010, 12:44

Tak przyglądam sie temu bordowemu Punto i może faktycznie bity przod ale wydaje mi sie że nie grożnie a co do spalania to on 5l spala benzyny a gazu 6-7l.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Fotel Alpine
    Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...

10 Kwi 2010, 14:16

No to benzyny ale raczej nieprawdopodobne do osiągnięcia spalanie te 5l przy 75KM...
No chyba ,że na 5 biegu przy prędkości 65km/h i bez przyspieszeń oraz hamowań po płaskiej drodze i to przez 100km jednym ciągiem.No i oczywiście tylko z 50 kilowym kierowcą w środku... :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 14:40

ten lanos bez wspomagania daj spokój

wszystkie punta na 100% bite
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

10 Kwi 2010, 14:59

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi.

Kolejne linki:

Proszę o ocenę.

Zauważyłem że Punta przeważnie nie mają wspomagania, jak wygląda jazda takim autem bez wspomagania np. podczas parkowań ?
lukmac
Nowicjusz

10 Kwi 2010, 15:36

Co do parkowań to od 1.5tygodnia śmigam z kumplem własnie Punto I 1.2 75KM i kumpel też troche ostrożnie podchodził do sprawy bo auto było bez wspomagania ale już jest przyzwyczajony i nie jeżdzi sie nim aż tak zle,daje rade poprostu.A co do linków to już oglądam i zaraz napisze co i jak.

[ Dodano: Sob Kwi 10, 2010 15:47 ]
Pierwsze Punto wygląda całkiem całkiem tylko troszke za tani jak na auto w takim stanie.
Lanos ładnie wygląda i w dodatku z najlepszym silnikiem pod gaz w tym aucie,wprawdzie brak elektryki ale da sie przeżyć bez niej.
Zielone Punto ma mułowaty silnik,optymalna jednostka to 1.2 75KM i zastanawia mnie jedno auto widziałem już jakiś miesiąc temu na sprzedaż na otomoto własnie i jak nikt go nie kupił to coś musi być nie tak.
Bordowe Punto ma bity przód że aż miło i w dodatku silnik 1.1 (wyżej napisałem) w połączeniu z gazem nie jedzie :!:
Felicja miała przestawiony przód raczej napewno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:41

Ws. tej Felicji... Ja tutaj nie zauważyłem przestawionego przodu...
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:44

Mi te lampy wyglądają na żle spasowane ale niewiem może mi sie wydaje.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:46

To trzebaby zobaczyc w realu,bo z foto nie będziemy mieli nigdy pewności..!
:wink:
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 20:52

No tu sie zgodze.
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 09:48

Byłem zobaczyć te Punto bordowe. Auto sprawdziłem na stacji diagnostycznej. Wykryto wybicie gałki i rdzę na podwoziu w okolicach lewego boku samochodu. Mechanik stwierdził że auto jest ładne jak na swoje lata i jak na fiata. Instalacja gazowa ma przejechane 60 tyś. Nic nie było wymieniane w niej od założenia. Auto czego nie widać na zdjęciach jest przytarte po bokach (na błotniku i progu) oraz lakier odprysnął w okolicach tylnych drzwi. Mechanik mi powiedział że taka poprawka lakiernicza wykonana we własnym zakresie (lakiernik przygotuje farbę a ja pomaluję) wyjdzie mnie 30 zł. Mam obawy co do instalacji gazowej czy nie będzie wymagać dofinansowania. Brać czy nie brać ?
lukmac
Nowicjusz