Auto do 6,5 - 7,5 tys zł. Diesel (nie kombi)

21 Gru 2013, 23:38

Witam wszystkich ! Planuje zmienic samochod, jak na razie posiadam VW Golfa III z silnikiem 1.9 TD z 1993 roku w 3-drzwiowej budzie. Golfik spisuje sie dzielnie ale lata robia swoje i chce kupic cos lepszego. Zalezy mi na tym zeby autko bylo ekonomiczne, najlepiej gdyby byl to diesel. Moze byc 3-drzwiowe lub 5-drzwiowe. Wazne zeby nie bylo to kombi. Wiecej wiekszych wymogow nie posiadam. Prosze o doradzenie mi co brac pod uwage poniewaz kompletnie nie wiem za co sie lapac. Chcialbym jeszcze zeby nowe auto dzielnie sluzylo tak jak Golf. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam :)
CR7
Nowicjusz

Auto: Citroen Xsara II

21 Gru 2013, 23:52

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Gru 2013, 23:57

Ibiza fajna lecz nie podoba mi sie za bardzo, cordoba bardzo ladna i duzo lepiej sie prezentuje niz ibiza. Fiat od razu odpada, a co do Peugeota to ladny jest ale slyszalem ze te 306 sa awaryjne ;/
CR7
Nowicjusz

22 Gru 2013, 00:15

Jak dbasz tak masz,HDI to bardzo udana jednostka która zbiera dobre opinie a samo auto nie stwarza większych problemów jeśli sie dba. Drobne problemy z elektryką (chodzi głównie o wiązki w dzwiach - pekają na zgieciu). Minusem jest też tylna belka ale jej regeneracja to koszt około 700-800zł (o jej zużyciu świadczą stuki lub trzeszczenie no i że tylne koła wyglądają tak //-\\). Plusem za to jest blacha która ma ocynk więc jeśli auto jest bezwypadkowe to nie ma prawa rdzewieć).
Więc jeśli zdecydujesz sie na ten model to musisz znaleść zadbany egzemplarz bo takie nie powinny stwarzać problemów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

22 Gru 2013, 00:46

306 faktycznie jest warta zainteresowania ;)
Ja ze swojej strony już tradycyjnie polecam roverka. Tani w utrzymaniu i bezawaryjny a do tego tani w zakupie ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

22 Gru 2013, 12:08

Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyścigowa Toyota GT86 po modyfikacjach w Polsce
    Toyota GT86, sportowe coupe z Japonii, jest świetną bazą do budowy wyczynowych aut na rajdy i wyścigi. Sportowe ramię Toyoty w Europie, Toyota Motorsport GmbH, opracowało na jej podstawie profesjonalne wersje wyścigowe i ...

22 Gru 2013, 12:30

dzieki za wszystkie odpowiedzi, jednak nikt nie zaproponowal auta japonskiego. Wujek mial nissana sunny 2.0 D i to auto bylo nie do zajechania, teraz ma almerke 2.2 D i niestety jest duzo duzo gorsza i bardzej awaryjna. Na jakie japonczykami warto zwrocic uwage ?
CR7
Nowicjusz

22 Gru 2013, 12:37

CR7 napisał(a):Na jakie japonczykami warto zwrocic uwage ?
Możesz rzucić okiem na Toyote.
Koniu
Forumowicz VIP

22 Gru 2013, 13:00

Wlasnie interesuje mnie Toyota ale te auta sa drogie w dobrym stanie, moze jakis konkretny model i slinik ? a jakie opinie na temat mazdy 626 albo 323 F ?
CR7
Nowicjusz

22 Gru 2013, 13:02

Mazdy i Hondy w dieslu bym odpuścił. Z Toyoty to może Carina?
Koniu
Forumowicz VIP

22 Gru 2013, 13:05

Civic sie mi podobal od zawsze ale diesel w tym aucie pochodzi z Rovera podobno i jest awaryjny, byc moze sie myle ale tak slyszalem. Co do Carinki to jest ladna jednak troszke przestarzala chyba, Corolla jest ciekawa ale ciezko znalezc dobrym stanie w tej kwocie.
CR7
Nowicjusz

22 Gru 2013, 13:07

Z Carina jest jak z Mietkiem w124. Zadbane egzemplarze na wartości nie tracą wiec możesz kupować spokojnie.
Koniu
Forumowicz VIP

22 Gru 2013, 19:11

CR7 napisał(a):Civic sie mi podobal od zawsze ale diesel w tym aucie pochodzi z Rovera podobno i jest awaryjny, byc moze sie myle ale tak slyszalem.

Kto Ci takich głupot naopowiadal ?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

22 Gru 2013, 19:19

Znajomy tak twierdzil, zreszta raz wyczytalem gdzies na jakims forum ze w civic-ach tych hatchback silnik 2.0 TDI byl od Rovera. [link do oferty na Allegro wygasł]
ta jest bardzo ladna np.
CR7
Nowicjusz

22 Gru 2013, 20:12

Civic VI za 4500 z dieslem.. Lubisz pchać się w kłopoty?
Koniu
Forumowicz VIP