Auto do miasta

28 Wrz 2019, 23:33

Poszukuję małego, ekonomicznego i niezawodnego auta do jazdy po mieście. Mój budżet to 10 tys złotych. Nie wiem jakie modele są warte uwagi i które spełniają moje wymagania. Nie wiem także czy lepiej wybrać silnik diesla czy benzynowy. Bardzo proszę o pomoc w wyborze najlepszego samochodu.
gosiagosia
Obserwowany

29 Wrz 2019, 08:33

Z reguły większość małe/miejskie auta to niezawodne konstrukcje. Są najtańsze w ofercie jako nowe więc nie trafiają do nich żadne nowinki a stare, sprawdzone rozwiązania.
Diesel średnio sprawdza się w mieście a do tego generuje większe koszta niż prosty silnik benzynowy.
Osobiście szukałbym w tej kasie grande punto, proste i w miarę "świeże". Do tego klasyka czyli jakiś yaris, ibiza, corsa, 206 itd. Skoro nie zależy Ci na konkretnym modelu to przeglądaj ogłoszenia w okolicy w poszukiwaniu czegoś w jak najlepszym stanie - ja poprzedni właściciel dbał tak Ty masz.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Wrz 2019, 12:00

gosiagosia napisał(a):Poszukuję małego, ekonomicznego i niezawodnego auta do jazdy po mieście. Mój budżet to 10 tys złotych.

Toyota Yaris I 1.0 lub 1.3
Hyundai Getz
Mitsubishi Colt Z30
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

29 Wrz 2019, 12:36

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...