24 Cze 2011, 17:55
Witam.
W najbliższych miesiącach zamierzam kupić auto. Chciałbym się zmieścić do 7tyś. Autem chciałbym pojeździć 2-3lata. Jeśli 100km dałoby się zrobić za ok 20-25zł to jeździłbym nim do szkoły ok 30km w jedna stronę. Wtedy roczny przebieg wyniósł ok 15-20tys km.
Wymagania:
- Raczej hatchback, liftback. w ostateczności sedan może być, ale kombi już nie.
- Dobrze powinien znosić gaz, prawdopodobnie zagazuje lub już z gazem będe chciał kupić
- Mało awaryjne
- Dobra blacha - nie chce żeby rdza zjadała auto. Wiem, że przy takim roczniku może się pojawić, ale żeby to był bardziej ten egz. niż cały model np 95-98 ma taką słaba blachę. Przykład Opla tyle słyszałem, że maja bardzo słabą blachę.
- Chciałbym żeby łatwo można było kupić z silnikiem ok 90koni (tutaj idealnie pasuje civic VI 1.4)
- rok- nie starsze niż 96r
Marki które mi pasują: Audi (raczej za drogie), Honda, Mazda, Opel (jednak ta blacha), Seat, Skoda, Toyota, VW.... Zastanawiam się też na Renault, Ford, Citroen
Nie pasuje mi: Fiat, Daewoo, Alfa,
Moje typy:
- Honda Civic VI 1.4, ale raczej zajeżdżone- trudno będzie coś kupić, podobno mało awaryjne i znosi gaz.
- Mazda 323 - za bardzo mi się nie podoba, jednak słyszałem, że mało awaryjna i znosi gaz.
- Opel Vectra - często widzę rdzę na nich.
- Opel Astra II - Podobna mi się, ale raczej nie kupie w tej kwocie. Też nie wiem jak z rdza i awaryjnością.
Co możecie powiedzieć o moich typach? Macie jakieś inne propozycje?
Z góry dziękuje za każda propozycje.