Auto kompletnie zamarzniętę, nawet ogrzewanie

23 Sty 2010, 15:33

Witam. Chcę dziś odjechać z przed bloku moim Tico (nie garażuję) i niestety niemiła niespodzianka :(
Odpalam, rozrusznik kręci strasznie powoli, ledwo się obraca- Ale odpala za drugim razem po czym gaśnie, za 3 + pomoc przegazowywaniem odpala i chodzi. Myślałem że już ok, szyby zamrożone, włączam ogrzewanie i...nic. Nie dmucha wcale. Sięgam pod deskę, tam gdzie linka jest przyczepiona z ogrzewania i ręcznie poruszam- ani rusz.
Wczoraj wieczorem jak włączałem ogrzewanie to przy włączeniu silniczek wiatraka wydal pisk i zgrzyt. Wyłączyłem i załączyłem na nowo i wszystko działało. Auto grzało. Dziś już nie da rady. Czy możliwe że zamarzło ogrzewanie?
Nawet maski nie mogę otworzyć bo zamarzła, przycisk otwierania ani nie drgnie :(
Co mam robić?
Matteo
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik
  • 23 Sty 2010, 20:57

czekac do wiosny :grin:
    rafal_n

24 Sty 2010, 11:22

Rozmrozić wszystko najprościej wstawić do ogrzewanego garażu na noc albo na jakiś parking podziemny.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

24 Sty 2010, 12:15

ale mi sie wydaje ze ogrzewanie nie mogło raczej zamarznąc
    rafal_n

24 Sty 2010, 13:46

To jak nie mogło zamarznąć to czemu dzień wcześniej jak parkowałem to działało, a wczoraj rano odpalam to nie działa?
    Gdyby udało się nawiew włączyć to by było już niezle bo bym szyby mógł odmrozić, bo zdrapać się nie da, nie dość że od środka to mocno zamrożone w dodatku.

Do garażu nie mam dostępu a na żaden parking nie dojadę przez te szyby :(
    Matteo
    Nowicjusz

24 Sty 2010, 13:57

po pierwsze to odpal autko niech silnik nabierze temperatury, wentylator ci nie działa pewnie z innego powodu niż mróz, może szczotki się skończyły skoro poprzednio też już miałeś problem,
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
      Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...

24 Sty 2010, 21:54

Hmm no jeśli pisk przy włączaniu dmuchawy może sygnalizować o skończeniu się szczotek to może to być przyczyna. Chociaż dzień wcześniej wszystko działało i dmuchała. No ale pisk był. I suwak regulacji rodzaju obiegu jest zblokowany a wcześniej działał- przymarzło?

Musze się tam dobrać. Jakieś pomysły na otwarcie przymarzniętej maski? Przycisku otwierania nie da się wcisnąć, musiało przymarznąć. Czy bezpiecznie będzie popsikać odmrażaczem we wszystkie szczeliny maski?
    Matteo
    Nowicjusz

24 Sty 2010, 22:22

witam wie ktoś może jaka jest przcyczyna w polonezie że nie dmucha ciepłem w środku??? nawet gdy ma 90stopni. Cały czas dmucha zimnum powietrzem, sprawdzałem czy linka nie spadła z nagrzewnicy i wszystko jest ok. prosze o pomoc :cry:
    emil13135
    Nowicjusz

Miejscowość: sandomierz

24 Sty 2010, 22:26

moze termostat nie puszcza wody
    rafal_n

24 Sty 2010, 22:28

wyjołem termostat i nadal jest to samo:(
    emil13135
    Nowicjusz

Miejscowość: sandomierz