REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
przywoj napisał(a): DS3 to już jednak wyższa półka cenowa bo widzę ze zaczynają się od 63k.
To jest oczywiste i zawsze to będę miał na uwadze ale jednocześnie muszę tez patrzeć aby nie iść w zbyt paliwożerne silniki bo ja codziennie sporo jeżdżę (gazu, wynalazków typu silniki TSi nie rozważam w ogóle, nie pytajcie mnie dlaczego - tak mamlogin87 napisał(a):Wszystkie te auta fajne ale jeśli jest możliwość ( np ten i30 z linku wyżej) znaleźć coś z segmentu C w tych pieniądzach to warto to rozważyć.
To mnie zaskoczyłeś z ta jakością Toyot. Generalnie i20 mi się podoba bardziej niż Yaris, co do komfortu jazdy yarisem to jest ok i lepszy niż w Clio (jak wyżej napisałem zrobiłem jazde próbną). i20 jeszcze się nie przejechałem ale siedziałem w nim i powiem tak ze też się siedzi wygodnie i wszystko jest pod ręką co ma być, na tylnej kanapie jest tyle samo miejsca za ustawionym fotelem kierowcy jak i w yarisie. Szukam właśnie opinii ludzi którzy uzytkuja np. takiego i20, a cos o mazdzie 2 możecie powiedzieć?Koniu napisał(a):A dlaczego i20 a nie yaris? Bo niezawodność dzisiejszych Toyot pozostawia wiele do życzenia, za to Hyndai ma sprawdzone jednostki, jest to nowy model. Poza tym jest powiększony więc komfort na pewno wyższy niż w yarisie.
Tak te nowe silniki są SKYACTIV-G 75KM 5MT 1.5 jak już to z takim silnikiem myślałem. No zadałeś mi klina z tym porównaniem Toyoty i Hyundaia jeśli chodzi o trwałość (jakość) - oczywiście zdaje sobie sprawę że każde auto może się zepsuć, ale chodzi o to żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo takich przypadkówKoniu napisał(a):Mazda, nie wiem jakie są tam silniki ale jak te nowe to nie wiadomo co z tego będzie- wtrysk bezpośredni. Chodzi mi o Sky Activ
Koniu napisał(a): awaryjne są VAG-i TSI..
Koniu napisał(a):To ja bym brał Hyundaia.. Podstawą jest jednak silnik. Ewentualnie Toyke
dzida napisał(a):o i20 nie da się nic powiedzieć tak na prawdę, bo wszedł do sprzedaży dosłownie miesiąc temu.
Koniu napisał(a):Fiesta też może być, to jest sprawdzony silnik
Koniu napisał(a):Spojrzałem jeszcze na auta i wyszedł przecież nowy model Corsy.
Mnie się bardziej chyba podoba wersja sedanKoniu napisał(a):Rio też jest okej
[/quote]Koniu napisał(a):Czasem trzeba jeszcze bardziej namieszać w głowie