22 Kwi 2010, 12:53
Jeszcze nie mam prawka, ale już powoli zaczynam się rozglądać za samochodami, żeby na pierwsze auto kupić coś niezawodnego. Tak by potem nie być zrażonym do motoryzacji. Auto będę kupował w okolicach wakacji, będę mógł na nie przeznaczyć ok. 3200zł (będzie zależało od kursu euro, których trochę nazbierałem). Samochód będzie używany głównie w mieście, nie będę nim jeździł na co dzień, jako że zwykle używam komunikacji miejskiej. Będzie służył do podjechania po większe zakupy, wypadu na jakąś imprezę, a sporadycznie do wypadu za miasto (być może wyskoczę nim także za granicę). Wolałbym hatchbacka lub sedana, najlepiej 4\5-drzwiowy, nie musi być duży, ma jeździć w mieście. Jaki silnik? Nie zależy mi na dynamice, samochód ma służyć do przemieszczania, a nie do szarżowania. Z tego względu mile widziane ekonomiczne "ropniaki", gaz raczej odpada. Widziałem już, że za taką kasę można dorwać Opla Astrę i Peugeota 306. Co o nich sądzicie? Może macie jakieś ciekawsze propozycje. Z góry dzięki za pomoc.