Auto z niemiec lub usa

11 Paź 2008, 22:07

witam,

zastanawiam sie nad sprowadzeniem auta...

rozpatruje albo [link do eBay wygasł] lub [link do eBay wygasł], wiem ze dosc rozbiezne propozycje :), ale glownie zastanawiam sie nad serwisem podanym w linkach czy warto z niego korzystac?

macie jakies doswiadczenia?

pozdrawiam
luzaczek
Nowicjusz

12 Paź 2008, 17:16

Jak chcesz sprowadzić auto z zagranicy przez kogoś to lepiej niech to nie będzie firma lub osoba wybrana z ogłoszenia. Dużo jest oszustów albo krętaczy którzy zedrą z ciebie ile się da i wcisną byle co. Lepiej popytaj znajomych i może ktoś ci poleci zaufaną firme.
pirlo333
Początkujący

29 Paź 2008, 13:13

wlasnie tego sie obawiam,
ze najlepiej sprawdzony przez kogos, bo sie przynajmniej czlowiek nie przejedzie, albo chociaz mniej...
luzaczek
Nowicjusz

29 Paź 2008, 14:33

Ja sciagalem samochody z USA ale teraz sa nowe oplaty na te silniki powyzej 2L i jest lipa. Ale jak cos to moge pomoc. Mam w tej chwili w polsce 5 aut z USA juz po oplatach.
artekjawor
Nowicjusz

29 Paź 2008, 16:00

W USA jest bardzo ale to bardzo mały wybór diesla :lol: Prawie każdy jeździ na benzynie i to większość silników to powyżej 3.0-4.0 8)
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

29 Paź 2008, 18:02

Teraz raczej cięzko Ci będzie to zrobic, bo z USA w tym momencie nie da się od tak auta sprowadzic, jest przepis, który to bardzo dokladnie reguluje. Nie ma możliwosci sprowadzenia nowego auta z salonu, trzeba na terenie USA dokonac 2-3 fikcyjnych sprzedaży tego samochodu i dopiero po jakims miesiącu sprowadzic go jako teoretycznie używany pomimo iż w praktyce ma 0km przebiegu.
Baqś

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?

31 Paź 2008, 10:11

to nie sa optymistyczne wizje...
luzaczek
Nowicjusz

07 Lis 2008, 10:19

poza tym preferuje benzyne od diesla :)
pimpek
Nowicjusz