WItam. Szukam pilnie samochodu do 4 tysięcy z zadowalającymi osiągami i rozsądnym spalaniem. Mój obecny samochód gnije na potęgę, aż strach nim już gdziekolwiek wyruszać, dziś odpadł mi spory kawał zardzewiałej blachy z podłogi, czas na zmianę. Chciałem dozbierać na E30 czy W201 ale nie wystarczy mi na to czasu, w miarę często podróżuję po Polsce i potrzebuję jakiegoś autka co da radę żwawo się rozpędzić na trasie a jednocześnie nie zrujnuje mnie finansowo. Jakie macie propozycje? Omega jakaś? Wydają się tanie na allegro czy tablicy.
rosjanin89 napisał(a):Mój obecny samochód gnije na potęgę, aż strach nim już gdziekolwiek wyruszać, dziś odpadł mi spory kawał zardzewiałej blachy z podłogi, czas na zmianę.
A jakie to auto jeśli można spytać ?
Dobrze by było gdybyś dołożył te 2 koła . Za szóstkę już mógłbyś się porozglądać za czymś ciekawym
Meganka za 4 nie będzie w za ciekawym stanie technicznym lub blacharskim
Ostatnio edytowany przez Magda93 07 Lip 2013, 18:50, edytowano w sumie 3 razy
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Przyszłe klasyki, które dziś kupisz w salonach to współczesne klasyki Znasz to uczucie, gdy na drodze mija Cię samochód, który wcale nie wygląda tak staro, a jego zderzaki zdobią żółte tablice rejestracyjne ? Tak, upływ czasu jest nieubłagany nawet dla prawdziwych motoryzacyjnych ...
Jak ma mieć kopa to w tej cenie mógłbyś już popatrzeć za jakimś E30/E36 R6 + LPG. Nie będzie to igła, ale totalny złom też raczej nie.
Na pewno w tej cenie znalazłbyś też jakiegoś golfika o mocy ponad 100 koni. Taki lanos 1.6 też niegłupio jedzie, ale spali sporo, więc LPG jedynie. Nie wiem jakie spalanie Cie interesuje i jakie zasilania (on, pb, lpg)?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
E30/36 jak najchętniej! Tylko patrząc po ogłoszeniach jakieś w miarę egzemplarze (kombi już w ogóle ciężko dostać) są dość wygórowane cenowo, podobna sytuacja co z Baleronami. Zasilanie to Pb lub Pb+LPG, ON nie miałem i jakoś nie jestem przekonany do ropniaków. A co do Astry to właśnie mam taki samochód i o ile mechanicznie dość solidny (nie miałem z nim nigdy problemów oprócz wymiany alternatora czy innych dupereli do 200 złotych) to blacha tragedia. Zresztą chciałbym coś większego i ciekawszego. Takie BMW to fajna opcja, Daewoo odpada, wiem że nowy i niski przebieg, tanie części ale nie trafia w moje gusta.
Jeżeli nie przeszkadza Ci tandeta tkwiąca w szczegółach to lanos 1.6 będzie niegłupim rozwiązaniem choć pali za dużo jak na 1.6 , w mieście może łyknąć do 12 litrów benzyny. O dynamice też ciężko mówić bo budzi się dopiero przy końcówce obrotomierza. Był u mnie w domu lanos od nowości z najbogatszym wyposażeniem. Przez 7 lat użytkowania praktycznie bezusterkowy, jedynie jakieś groszowe duperelki. Jednak plastiki szybko zaczęły skrzypieć, płowieć od słońca, zrobiły się bardzo kruche. Fotele źle znoszą większe przebiegi, po 120 tys oryginalna tapicerka wyglądała już okropnie a podsufitka zaczęła się odklejać. O ile mechanicznie samochód jest nie do zajechania to takie szczegóły jak wyżej opisałem potrafią wkurzać. E36 będzie niegłupim rozwiązaniem ale e30 sobie odpuść, zdrowe egzemplarze są już o wiele droższe od e36. A może mechu 190? Zawsze prostsze i tańsze od w124 a nadal mercedes;) taki odpowiednik e30 w mercedesie.
Też myślałem o 190, silniki 2.0 czy 2.3 dają radę, ale podobno źle znoszą LPG? Szkoda tylko, że nie ma wersji Kombi, jak chociażby W124. Mówisz, że łatwiej będzie o zdrowsze E36? Długo się napalałem na E30 ale E36 w kombi też jest niezłym pomysłem. No i chyba gaz w BMW nie robi kłopotów? A co myślicie o Audicach? 100 lub 80? Znalazłem jeszcze kilka BMW E34 w cenie do 4k, ale raczej nie ma co się w takie pchać jak uważacie?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.