Auto za około 35 000 bardziej rodzinne niż sportowe

21 Lip 2013, 20:42

Z Volvo mam taki problem, że on mi się totalnie wizualnie z zewnątrz nie podoba. Jak dla mnie może konkurować wyglądem z pierwszą wersją skody octavi... a i tak nie wiem czy octavia nie jest ładniejsza. No dobra patrze sobie teraz na nie i trochę przesadziłem, nie jest tak źle :wink: no ale ten szwedzki design nie przemawia do mnie zbytnio. Owszem modele po lifcie (chyba z tamtego rok?) są jakoś ładniejsze ale te poprzednie takie zimne, proste.
A jak w volvo jest z utrzymaniem i kosztem napraw/remontów? Jak z eksploatacją zwłaszcza silników właśnie benzynowych?
astondb9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

21 Lip 2013, 22:10

Wiadomo można kupić Volvo czy Saaba ale po co ? Renault poszło bardzo szybko do przodu, ma ciekawy design i świetną bezawaryjność i w końcu sztywne zawieszenie :) 2.0 dCi mogę polecić z czystym sumieniem jak i 2.0T konstrukcja mająca chyba z 15 lat, a jest tak nie zawodna, aż dziwne bo turbo raczej nie jest bezawaryjne. Warto się zainteresować, zresztą opinie o aucie mówią same za siebie nie ta laguna co kiedyś. Po porostu autko w tej klasie jest bez konkurencyjne :)
Wyposażenie: Navi, ksenony, świetne stereo chyba 9 głośników, bagażnik jeden z większych w klasie, świetne materiały i spasowanie.
Udane jednostki napędowe.
Cena 30-40 tys. zł

Wady ? Na pewno istnieją, ale ta L3 wypada lepiej od passat'a b6 więc raczej jest godna uwagi.
Popytaj jeszcze ludzi którzy mieli z nią styczność nie dawno i dłużej nią jeździli.
turbiak
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 9
Auto: Astra H 1.6 / Clio 2 FL 1.2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
    W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...
    Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...