Witam! Jestem w trakcie sprzedaży mojej Vectry B... Powodem sprzedaży jest to że moja narzeczona co raz częściej porusza się autkiem i niestety Vectra jest dla niej za duża... plus te karygodne lusterka w których naprawdę mało co widać... Czyli poszukuję autka mniejszego od Vectry... Koniecznie w gazie najlepiej do 1.6 i min. 80KM ... Zależy mi na komforcie podobnym do Vectry... Najlepiej w 5ciu drzwiach ale to już nie musi być jakieś główne wymaganie... Cena tego autka oscylowała by w granicy ok.8 tyś zł... Nie mam nic do żadnej marki ale fiata wolałbym uniknąć... No i żeby nie gniło Chociaż moja Vectra jest z 1997roku i jest jedne nie duże ognisko rdzy na aucie
JEST: - Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r - Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r - Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r - ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Przecież jak miałeś Fiata to pisałeś, że jest super i nic Ci się w nim nie psuje. A może Xsara? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jak na kompakta komfortowa + pełny ocynk i prosta konstrukcja.
Barol polo odpada ciut za małe i o komforcie możemy pomarzyć a tak jak napisałem w pierwszym poście komfort porównywalny do Vectry... Jasiek90 już lepiej ale ona ma chyba tą instalację oryginalną?? A megane??
P.S. Co do Fiata do Bravo 1.9 JTD nie miałem żadnych zastrzeżeń to do Brava 1.6 myślałem że je wyklne ...
JEST: - Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r - Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r - Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r - ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Megane niestety rdzewieją. Czy ma oryginalną nie mam pojęcia, a nie wolisz kupić za 6-6,5 czystej benzynki i dopiero założyć? akurat benzyny PSA dobrze je znoszą i wiesz co masz.
Oczekujesz komfortu jak w Vectrze w aucie niższej klasy? No niestety to nie idzie w parze,mniejsze auto to mniejszy komfort. Może Astra by się nadała jak nie zraziłeś się do Opla? Ewentualnie Focus 1.6 Pb.
Zatrzymać się i zwolnic to nie to samo! Często można zaobserwować sytuacje, gdy kierowcy zamiast całkowicie zatrzymać pojazd - np. przed znakiem stop czy przy zielonej strzałce do skrętu w prawo – jedynie redukują prędkość. Grozi to kolizją, policja może ...
Zużycie paliwa na biegu jałowym Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...
Jeżeli Megane jest zardzewiała, to znaczy odwiedzała polskiego blacharza. Zabezpieczenia antykorozyjne Renault są nie gorsze niż w Citroenie a silniki znacznie lepsze (mówimy oczywiście o Megane po lifcie z 1999).
Tata ma lagune z 99 roku ostatnio mial mala stluczke i powiem szczerze ze grama rdzy nie znalazlem pod zderzakiem czy blotnikiem... A jak z komfortem w takim megane oczywiscie interesuje mnie wersja po fl? Vectra obok tych lusterek ma jeszcze jedna wade... Tylne zawieszenie co chwila wymiana tulei gumowych...
ale mówisz o zwykłej megance czy tej coupe? o i moze Ty mógłbys sie wypowiedziec na temat silników do vectry bo chce taka kupic zamiesciłem temat to moze bys się wypowiedział i pomógł wybrac
mstrucz możliwe, że hatche nie miały. W salonowym kombi 1.6 2000 zaczeła już atakować klapę i tlne nadkola. No ale one podobno były składane nie we Francji.
Ja czegoś tu nie rozumiem,chcesz auto mniejsze od Vectry a takie Polo jest za małe?Ja tam pare razy jeżdziłem takim i miło wspominam,choć mam ponad 190cm wzrostu
TFSI napisał(a):Ja czegoś tu nie rozumiem,chcesz auto mniejsze od Vectry a takie Polo jest za małe?Ja tam pare razy jeżdziłem takim i miło wspominam,choć mam ponad 190cm wzrostu
Vectra to segment "D" a Polo "B" więc mamy jeszcze coś pomiędzy co zapewnia jakieś minimum komfortu i nie mów,że polo jest komfortowe bo to przepaść jak by porównać z Vectrą.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.