Bardzo proszę o szybką ocenę, bo zaraz jadę go oglądać:

30 Cze 2012, 09:45

[link do Otomoto wygasł]

Brać?
jakieauto3
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Cze 2012, 10:00

Ogólnie S40 z początku roku produkcji nie jest samochodem bezawaryjnym, miał swego czasu dużo problemów z elektroniką. Podobają Ci się te chromowane obwódki na nadkolach? Dla mnie to trochę kiczowato wygląda i bardzo często robi się takie roszady z samochodem żeby zakryć rdzę (chociaż przyznaję, nie wiem jak z ochroną antykorozyjną w tym aucie).

Ma parę "moderskich" dodatków jak znaczki ferrari i inne napisy dodawane zupełnie niepotrzebne. Fajnie, że wymieniał tyle rzeczy, ale po jaką cholerę zakładał gaz żeby go zaraz sprzedać? Inwestycja w błoto i to jest podejrzane, być może chce się pozbyć samochodu na szybko.

I jest dość drogie! (Volvo 1996 rocznik za 8k?)

W tej cenie sugerowałbym raczej Mercedesa C /Mazdę 626/Mitsubishi Galanta (sporo pali)/VW BORA-GOLF IV benzyna z początków produkcji.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

30 Cze 2012, 10:02

A nie sorry, to znak jelenia a nie ferrari :mrgreen:
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 10:35

Mam takie same odczucia do tego gazu... po co zakładać instalacje i sprzedawać samochód? no ale jest plus, że będzie ona na gwarancji :D te nakładki wyglądają tragicznie, może by ukryć rdze? Volvo ma raczej solidną blacharkę ,no ale.... Ogólnie miałem okazje jeździć dłuższa trase S40 i przypadło mi do gustu, właściciel też nie narzekał(1.9 td)
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Cze 2012, 10:46

Sprzedawca mówi, że potrzebuje szybko pieniędzy i musi go sprzedać.
jakieauto3
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Cze 2012, 11:16

Jakby chciał szybko sprzedać to napewno nie za takie pieniądze.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Cze 2012, 12:22

Bora za 8000zł?Przecież to będzie zmęczone życiem.
Wogóle to Volvo chyba nie jest przerejestrowane po poprzednim włascicielu (stoi w Krakowie a blachy ma katowickie).

Ja w tej kwocie proponuje:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2012, 12:42

Spokojnie znajdzie ubogo wyposażoną Borę w dobrym stanie za 8,5k do negocjacji, naprawdę. Vectra B jest samochodem dobrym, ale ten silnik to piep...ny pożeracz oleju.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 12:59

Znajdzie spokojnie ale bitą z każdej strony albo taką co za tydzień,dwa sie rozpadnie.Oj ludzie ludzie..
Vectra owszem lubi olej ale tylko i wyłącznie silnik 1.6.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Cze 2012, 13:11

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - przełożony anglik

Nie uważam, że te samochody są bite z każdej strony. Nie są w idealnym stanie, noszą ślady napraw, ale 80% aut w Polsce jest takich - i jeżdżą.

Nie szukajmy ideału za 8 tys :)
A Vectra B/Omega/Astra z silnikiem 2.0 16V po 200 tys dymi na niebiesko, i nie jest to opinia wyssana z palca tylko doświadczenie z tymi samochodami.
Dla porównania Audi A4 1.8 20v ADR po 300 tys jest szczelny i dalej jeździ na 5w30.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:10

Ale kto powiedział, że akurat po 300tyś ma być szczelny? Jak dostanie porządnie w pióra to po 150tyś będzie zajechany.... a np vectra po 200 spokojnej jazdy bedzie ok
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Cze 2012, 15:20

Pracowałem swego czasu na orlenie - nie miałem do czynienia z żadnym zadowolonym właścicielem zagazowanej 2.0 16v - wszystkie żarły olej i traciły moc, w każdej palił się check. A, że tych samochodów jest w Polsce od groma, traktuje to jako rzetelną informację z dobrego źródła.
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:22

Aż mi sie przypomniała Vectra z mojej poprzedniej roboty,synek co z nim jeżdziłem miał Vectre B 1.6 na gazie i miał gdzieś to auto,tylko lał i jeżdził :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2012, 15:26

Barol, 70% Polaków tak traktuje swoje samochody, są po to żeby jeździły aż do zajeżdżenia.
Olej się dolewa jak się kontrolka zapali od ciśnienia, opony jak auto się na rondzie ślizga, a tłumik jak benzyną cuchnie w środku. Jednak są samochody, które znoszą to lepiej i są takie, które trochę gorzej...
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:29

Ale ta Vectra to wyglądała jak typowy wół roboczy a on miał dwójke małych dzieci :roll:
Barol
Awatar użytkownika