Cześć. Jestem nowy na forum, więc na początek chciałbym się z Wami przywitać
![Smile :)]()
. Teraz chyba mogę przejść do meritum sprawy. Otóż sprawa wydaje się być banalna- szukam samochodu… No właśnie i tu się zaczyna lista potencjalnych „problemów”. Na rynku bowiem jest dostępnych niezliczona ilość modeli. Dlatego postanowiłem zwrócić się do fachowców w tej dziedzinie. Jakie auto wybrać? Moje preferencje są następujące:
Chcę, żeby było to nieduże auto, powiedzmy na 4- 5 osób. Silnik najlepiej benzynowy, gdyż będę je pewnie przerabiał na gaz. Ma mieć też nie dużą pojemność i nie dużo palił. Jestem młodym człowiekiem i szukam dobrego, w miarę zrywnego auta, żebym mógł nim fajnie jeździć. Interesują mnie na przykład jakieś hatchback’i, lecz mogą to być inne nieduże auta, pokroju medcedesa a klasyczy czy VW golfa. Marka jest mi na dobrą sprawę obojętna. Mam taką prośbie, żebyście wypsiali mi możliwie największą ilość modeli jakie spełniają te kryteria i napisali jakie są plusy i jakie minusy tych aut. Cena jaką chcę przeznaczyć na auto to jakieś 10- 15 tyś złotych. Teraz druga sprawa- jeśli to nie ten dział to możecie powiedzieć mi w jakim powinienem zadać to pytanie? W najbliższy poniedziałek wybieram się do Niemiec, w celu kupienia właśnie samochodu. Czy możecie mi powiedzieć jak nie dać się nabrać, żeby nie kupić jakiegoś samochodu spawanego z kilku innych, albo samochodu, który miał lane jakieś specyfiki do silnika i będzie sprawny tylko przez jakiś czas a potem się „rozleci”. Jaki przebieg jest do zaakceptowania przy tego typu autach z małymi silnikami. Jak rozpoznać, z samochód nie jest na przykład po powodzi? Co sprawdzać, gdzie patrzeć, jak rozpoznać, ze był powypadkowy- wiem, że osoby zajmujący się tym, mają różne swoje sztuczki i potrafią w dużej mierze rozpoznać co jest nie tak z samochodem. Będę bardzo wdzięczny za szybko pomoc, tak w gestii wyboru auta jak i tego jak je wybierać, żeby nie dać się komuś naciągnąć. Możecie też polecić mi jakąś literaturę, żebym mógł sobie poczytać, oraz linki do wątków na forum, które warto przeczytać przed taką podróżą i kupnem auta- również będę bardzo wdzięczny.
PS: na razie oglądałem takie coś:
[link do Onet wygasł]
Pozdrawiam serdecznie Bartek.
Pozdrawiam serdecznie. VipoV.