Bezpieczniki Seat Toledo II

24 Paź 2008, 10:51

Witam.

Od tygodnia jestem posiadaczem Seata Toledo II 1.6. Ostatnio zgaslo mi podswietlenie pokreteł klimatyzacji. Czy ktos orientuje sie ktory bezpiecznik jest odpowiedzialny za to podswietlenie i gdzie w ogole znajde skrzynke z bezpiecznikami w tym modelu????

Z gory dzieki za pomoc
Seat Toledo II 1.6SR
Black Mole
Nowicjusz

Miejscowość: Qtno
  • 24 Paź 2008, 22:26

Bezpieczniki w sam Toledo są pod kierownicą, a dokładnie to trzeba otworzyc półke i będą widoczne.
    stefan215
    Początkujący
    Awatar użytkownika

24 Paź 2008, 23:35

THX!!! A wiesz moze ktory jest odpowiedzialny za to podswietlenie??? Samochod ma wszystkie papiery ale niestety jest z NL wiec ciezko cos tam znalezc....
    Seat Toledo II 1.6SR
    Black Mole
    Nowicjusz

08 Lut 2009, 10:21

Witam takze posiadam seata Toledo 2000r i tez mam ten problem z podświetleniem. Sprawdzilem bezpieczniki i okazalo sie ze wszystkie sa dobre.
    maniek53
    Nowicjusz

08 Lut 2009, 10:55

sprawdź żaróweczkę pod pokrętłami
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

08 Lut 2009, 12:56

a jak ja sprawdzic. A jeszcze jedno jaki jest ten bespiecznik od tych pokretel
    maniek53
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek prędkości
      Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia prędkości jest kilometr na godzinę "km/h" lub mila na godzinę "mph". Obiekt poruszający się z prędkością 1 km/h w ciągu 1 godziny przebędzie drogę 1 kilometra - tak ...

08 Lut 2009, 13:08

Jak nie wiesz który to bezpiecznik to sprawdź wszystkie po kolei.
    A jak są dobre to żarówex pewnie padł. Nie pamiętam jaki tam dostęp. Jaki by nie był... śrubokręt i ogień! Ew. zajrzyj na forum seata, moze tam znajdziesz jakas pomoc.
    przemandero
    Nowicjusz

08 Lut 2009, 13:54

Wszystkie bezpieczniki sprawdzilem i chyba wszystkie dobre byly wiec nie wiem co jest
    maniek53
    Nowicjusz

08 Lut 2009, 15:22

Jesli nie masz podswietlenia tylko na pokretlach od klimy to spalila ci sie zaroweczka pod pokretlem!!! Ja wlasnie to mialem a tez najpierw grzebalem w bezpiecznikach. Wystarczy wyciagnac srodkowe pokretlo i za pomoca np.pencety wyciagnac spalona zarowke. Koszt nowej to 50gr.

Pozdrawiam
    Seat Toledo II 1.6SR
    Black Mole
    Nowicjusz

09 Lut 2009, 06:53

Żaróweczka jest tylko nie moge jej wyciagnąć
    maniek53
    Nowicjusz

09 Lut 2009, 19:22

Mam jeszcze jeden problem z centralnym zamkiem. nie zawsze dziala. czasami zamyka tylko 1 drzwi od kierowcy bez tego dzwieku zamykania i nie wiem co jest
    maniek53
    Nowicjusz

10 Lut 2009, 17:28

Uwierz mi ze wyciagnac ta zarowke to pikus w porownaniu z jej ponownym zamontowaniem:) Uzyj pencety albo np. szczypcy chirurgicznych i powinienes dac rade. Co do centralnego zamka to niestety ci nie pomoge bo z takimi problemami u siebie sie nie spotkalem...
    Seat Toledo II 1.6SR
    Black Mole
    Nowicjusz

02 Mar 2009, 09:15

Witam mam jeszcze jedo pytanie w sprawie auta toledo. Wiecie moze jak rozebrac drzwi przednie od kierowcy. Bo mam problem z glosnikiem bo raz gra a raz nie.
    maniek53
    Nowicjusz

02 Mar 2009, 14:07

poszukaj są bodajże śrubki pod spodem drzwi trza je odkręcić a potem poprostu pociągnąć bo jest to na takie wpinki byle nie za mocno bo jest kilka kabli doczepionych do tego, ogólnie jest dość łatwo
    sibi26
    Początkujący

03 Mar 2009, 16:10

Ja proponuje poprostu sciagnac program serwisowy do Seata np ETKA tam sa wszystkie potrzebne schematy.

Pozdrawiam
    Seat Toledo II 1.6SR
    Black Mole
    Nowicjusz