Białe przebarwienia na dachu

01 Sie 2018, 18:35

Cześć. Pomożecie? W mojej Ibizie dach jest w katastrofalnym stanie. Doczyścić się nie da, polerka ręczna nic nie daje, ale zastanawiam się jeszcze nad polerką mechaniczną, tyle, że musiałbym kupić maszynę. Wychodzą jakieś białe plamy i jakby jest ich coraz więcej, plamy tam gdzie są już dłużej niełatwo, ale można zdrapać pazurem i pod spodem normalnie jest lakier. Ogólnie cały dach wydaje się taki bardzo suchy. Dodaję zdjęcie.
fajaon
Nowicjusz

01 Sie 2018, 18:37

Schodzi lakier bezbarwny, zostaje tylko lakierowanie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Sie 2018, 17:50

A co myślicie o malowaniu sprejem? Cóż, fura na zdjęciu jest warta może z 2500zł, a pojeżdżę tym jeszcze maks do końca roku, szkoda mi teraz wydawać +/- 500zł za malowanie samego dachu.
fajaon
Nowicjusz

03 Sie 2018, 18:01

Najwięcej pracy jest przy zdzieraniu tego, ja bym Ci proponował dać na to folie, zedrzeć ile się da ręcznie i czarną folię
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

03 Sie 2018, 18:12

zedrzeć, w sensie zmatowić papierem?
fajaon
Nowicjusz

03 Sie 2018, 18:26

tak to co odpada trzeba usunąć jak najwiecej, najlepiej by było całość ale bez sprzętu to raczej nie wykonalne w miarę szybkim czasie. Możesz na początku jakąś szpaczelką PROSTĄ zdrapać ile się da a potem zgładzić papieram przejścia
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obserwacja drogi - wzrok, koncentracja, analiza
    Ile by się nie mówiło o bezpieczeństwie, zawsze w rozmowach pojawia się temat obserwacji drogi. W całym procesie obserwacji kluczowe są trzy elementy. Pierwszym jest obszar, który skanujemy wzrokiem. Powinien ...