BMW 520 d E-39

11 Paź 2009, 09:08

Witam
Jestem posiadaczem od czterech m-c BMW 520 d E-39 rok 2000.
Nie miałem nigdy problemu z odpaleniem zawsze palił za pierwszym razem.
Wczoraj rano samochód odpalił bez problemu, po 8 godzinach znowu odpalił za pierwszym razem, chciałem ruszyć dodałem za mało gazu i samochód zgasł.
Samochodu już nie odpaliłem próbowałem kilkanaście razy i nić.
Akumulator siadł i kaplica.
Proszę o rady z góry dziękuję.
:cry:
popek35
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk
  • 11 Paź 2009, 13:35

Wiesz ile może być przyczyn?! Mojemu kuzynowi przydarzyło się to samo,urwał się jeden z pasków rozrządu(AUDI 100 2.5 TDI) ,cudem silnikowi nic się nie stało,sprzedający auto zaklinał się ,że wymienił rozrząd,wymienił ale tylko jeden pasek.Ty musisz pierwsze podładować sobie akumulator,potem skoczyć na kompa diagnostycznego,przypomnij sobie czy nie wyświetlały się już czerwone lampki przypominające o udaniu się do serwisu w celu zresetowania przeglądu,to jest BMW nie zapominaj o tym,wyobraż sobie teraz ,jesteś gdzieś na wycieczce poza granicami kraju i dzieje ci się coś takiego na autostradzie :shock: Mógł paść czujnik położenia wału lub wałka rozrządu,jedż na kompa innego wyjścia nie ma :!:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
      2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...