BMW e39 Rada o wymianie reflektorow

10 Lut 2011, 21:37

Witam serdecznie,

Wlasnie stalem sie posiadaczem BMW e39 528i. Niestety posiada on moim zdaniem brzydkie lampy, ktore na dodatek troche sie poca. Dlatego chcialbym je wymienic na inne, takie jak w nowszych wersjach, z ringami. Te moje posiadaja orginalna instalacje ksenonowa, a dokladnie wygladaja tak:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

I tutaj moje pytanie. Czy jesli kupie takie lampy: [link do oferty na Allegro wygasł] i podlacze do nich instalacje ksenonowa (zarniki, przetwornice) ze starych lamp to bedzie wszystko pasowalo? Czy mozna tak zrobic? Pozdrawiam.
kacos
Nowicjusz

Miejscowość: Kyslin

10 Lut 2011, 21:57

kacos napisał(a): Czy mozna tak zrobic?

Jezeli maja homo np:Ex oraz oznaczenie na szkle lub obudowie ref.DC /jak sie nie myle /to tak...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Lut 2011, 22:55

Migi60 napisał(a):
kacos napisał(a): Czy mozna tak zrobic?

Jezeli maja homo np:Ex oraz oznaczenie na szkle lub obudowie ref.DC /jak sie nie myle /to tak...

Bardziej chodzi mi o kwestie techniczna, w sensie, ze kupuje takie lampy, wkladam zarnik, przetwornice, podlaczam wszystko i swieci? Bo rozumiem, ze homologacje to kwestia prawna?
kacos
Nowicjusz

Miejscowość: Kyslin

10 Lut 2011, 23:10

kacos napisał(a): Bo rozumiem, ze homologacje to kwestia prawna?

Z którą mozesz miec największe problemy z okazji OBT lub towarzyskiej"pogawędki"z policja w trakcie kontroli drogowej... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...