BMW e46 - Maglownica !

11 Paź 2010, 12:06

Witam. Samochod do BMW e46 320i

Ostatnio zauwazylem , ze w samochodzie cos mi stuka na nierownosciach . Wjechalem wiec na kanal i sprawdzilem co i jak. OKazalo sie ze drążki kierownicze sa do wymiany wiec takowe kupilem i pojechalem na wymiane bo chcialem oczywiscie ustawic jeszcze zbieznosc...

Mechanik stwierdzil , ze wahacze tez dobrze by bylo zrobic ale co wiecej powiedzial ze sa juz luzy na maglownicy :/ i dobrze by to bylo zrobic do porzadku..

Z racji , ze lubie miec wszystko tak jak nalezy bede chcial zrobic z tym maglem aczkolwiek mam pewne watpliwosci. Niechce kupowac uzywki bo nie wiadomo co kupie a nowy magiel kosztuje 3850zl wiec tez raczej odpada. Z tego co wiem mozna to zregenerwoac za okolo 550zl . Pytanie jest nastepujace.

Czy mial ktos stycznosc z taka regeneracja i jak to wyglada w praktyce ? Czy warto poddac sie takiemu zabiegowi czy lepiej jednak szukac nowego , uzywanego magla..

Jest wiele firm co regeneruje to i daje gwarancje ale jestem ciekawy jak potem sie samochod spisuje i czy nie ma żadnych problemów bo takiej regeneracji? Mial ktos styczność z taką regeneracja i czy mam sie nie obawiac?
No i czy ma ktoś , moze jakis dobry zaklad , ktory jest godny polecenia ?
Przemoo18
Nowicjusz

Miejscowość: Oswiecim

20 Paź 2010, 19:30

Ty się regeneracji nie bój,zwłaszcza u nas ,Polak ma łeb nie od parady! :wink: Poszukaj w internecie,porównaj ceny,warunki gwarancji i regeneruj bez obaw :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Paź 2010, 20:29

Przemoo18 napisał(a):Jest wiele firm co regeneruje to i daje gwarancje ale jestem ciekawy jak potem sie samochod spisuje i czy nie ma żadnych problemów bo takiej regeneracji? Mial ktos styczność z taką regeneracja i czy mam sie nie obawiac?
No i czy ma ktoś , moze jakis dobry zaklad , ktory jest godny polecenia ?

W Częstochowie , na ulicy Norwida jest taki zakład który Ci pomoże . Na allegro powinieneś znależć kontakt do nich . Kupuje tam zestawy naprawcze . Poważniejsze naprawy np. szlifowanie zardzewiałej listwy , dostosowanie tulei prowadzącej zlecam im. Ogólnie polecam regeneracje w tym zakładzie.
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Paź 2010, 20:35

Sprawdz dokladnie warsztat w którym chcesz regenerować maglownice.Większość tych pseudofirm wymienia uszczelniacze,przy uszkodzeniu mechanicznym rozkladaja ręce i wówczas starają się sprzedac klientowi inną,zregenerowaną część.Spradz również regulamin gwarancji.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie