06 Sie 2025, 18:48
To stary temat,ale? Znajomy miał problem z wypadającymi zapłonami na II cylindrze Skoda Citigo 3 cyl MPI,a w drugiej jeszcze nie zdiagnozował na którym,diagnoza ,listwy wtryskowe do wymiany w obydwu,auta śmigają w jego firmie cateringowej,takich aut na lpg ma kilkadziesiąt,przebieg ok. 200 tyś .km na lpg w obydwu(Landi Renzo),na benzynie zero problemów,zajęło mi to pół godzinki przy jednym aucie,koszt operacji ok.10 zł auto,na filtry fazy lotnej nawet nie patrzyłem,fazy ciekłej też gdyż przy wypadaniu zapłonów problem nie leży w filtrach w reduktorze też nie,obyło się bez wymiany listw wtryskowych,silniki zaczęły pracować jak zegareczki,spadło zużycie gazu.Jeśli ktoś będzie miał problem a finansowo cienko proszę na priv,napiszę co należy zrobić,nie jestem gazownikiem ale na lpg zrobiłem 200 tyś.km i nigdy w serwisie nie byłem,warunek tylko,listwa wtryskowa musi być całkiem sprawna też,czyli wszystko musi być sprawne:) W tym wypadku listwy wtryskowe były jednak sprawne,nie potrzebna była ich wymiana.