Brak miejsca na pieczątkę w dowodzie

22 Mar 2019, 19:47

Cześć, byłem dziś na przeglądzie. Skończyły mi się już miejsca na pieczątki. Zastanawia mnie taka rzecz, czy musze isc do wydziału komunikacji po nowy dowód, czy może skoro weszły przepisy, że nie trzeba mieć przy sobie dowodu rejestracyjnego, a informacja o przeglądzie jest do sprawdzenia w cepiku podczas kontroli to może wystarczy że będę trzymał tą kartkę w domu razem z dowodem i nie trzeba już nic wbijać w dowód?
Kokos7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2013

22 Mar 2019, 21:54

Kokos7 napisał(a): czy musze isc do wydziału komunikacji po nowy dowód,
Jak na razie nic sie nie zmieniło w temacie wymiany DR jak nie ma miejsca na pieczatkę i autograf diagnosty...
Kokos7 napisał(a): że nie trzeba mieć przy sobie dowodu rejestracyjnego,
To juz twoja sprawa jak to zrobisz...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Mar 2019, 22:05

Reasumując, zgodnie z przepisami powinieneś wymienić dowód nawet jak go nie wozisz ze sobą.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

23 Mar 2019, 20:26

Cichy77 napisał(a):Reasumując, zgodnie z przepisami powinieneś wymienić dowód nawet jak go nie wozisz ze sobą.

Powinien, ksiądz też mówi że powinien iść raz na miesiąc do spowiedzi :lol:
A tak na poważnie to i tak nie ma na tą chwilę żadnych kosnsekwencji jeżeli przegląd techn. jest osobno na kartce. Generalnie Policja klepie sobie Nr Rejestracyjny do swojego tableta i w tym tablecie MA O TOBIE WSZYSTKO - sprawdzone :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

31 Mar 2019, 13:59

DR należy tak czy inaczej wymienić - regulują to odrębne przepisy. A to, że DR nie trzeba wozić ze sobą, to inna sprawa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...
    Pojazdy wojskowe MAN i STAR
    MAN Nutzfahrzeuge często przewija się w kontekście rozmów o pojazdach wojskowych. Powodem jest to, że od dawna samochody ciężarowe tej marki znajdują się w ofercie dla naszej armii, a niektóre modele są w eksploatacji. ...