Przegląd a brak miejsca w dowodzie

20 Cze 2018, 19:10

Witam, mam takie pytanie czy obowiązujące teraz przepisy nakazują wymianę dowodu rejestracyjnego gdy brakuje miejsca na pieczątki z przeglądu? Wystarczy że będę miał ze sobą aktualne zaświadczenie o pozytywnym wyniku przeglądu ?
KamilBF4
Początkujący

Prawo jazdy: 25 03 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: A3 8P
Silnik: 2.0 TDi BKD
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

20 Cze 2018, 20:03

KamilBF4 napisał(a): Wystarczy że będę miał ze sobą aktualne zaświadczenie o pozytywnym wyniku przeglądu ?
Niby tak.Zaświadczenie potwierdza wykonanie OBT i w zasadzie mozesz smigać.Ale jest jedno ale.Przepisy na temat wymiany DR nic sie nie zmieniły i w dalszym ciagu masz 30 dni na wymiane DR po wykonaniu OBT.Jak bedziesz mial rande-vu z upierdliwym "smerfem"to DR moze wyladować na biurku w WK.Osobiście znam troche ludzi którzy jezdzili na zaswiadczeniu ale decyzja nalezy do Ciebie... :ok:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

21 Cze 2018, 01:11

Myślałem że coś sie zmieniło, bo ogólnie sytuacja wygląda tak że miesiąc temu kupiłem auto, wykupiłem oc na siebie i póki co jeździłem. Po 3 tyg pojechałem do wydziału zarejestrować ale zaczęli robić problemy bo dostałem tylko fakturę na wykonanie przebudowy z ciężarowego a nie ma w niej opisane co było, a więc zostałem odesłany z kwitkiem. Zbieg okoliczności sprawił że tego dnia straciłem prawo jazdy :no: i kolejnego skręciłem kolano. Auto stoi u mechanika, nie mam jak podjechać na wykonanie jakiegoś szczegółowego badania, a wiem że za nie przerejestrowanie nie ma żadnych kar, więc stąd już moje pytanie o ten przegląd bo powiem szczerze że coraz mniej chce mi się chodzić do tego urzędu i słuchać wykładów, a auto pewnie do końca roku sprzedam
KamilBF4
Początkujący

Prawo jazdy: 25 03 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: A3 8P
Silnik: 2.0 TDi BKD
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...