Brak wspomagania - wyciek (bulgotanie) plynu wspomagania

31 Sty 2012, 12:53

Witam!!

Wczoraj jadąc po kilku godzinach jazdy postawiłem auto jak zwykle na parkingu. Po 3-4 godz. musiałem jeszcze jechać coś załatwić..

Wsiadłem do auta i po jego odpaleniu nie było wspomagania ..

Rano pojechałem do mechanika, który stwierdził (na podstawie moich zeznań) że to pompa wspom.- koszt 1100 zł.
Po otwarciu maski płyn wylewał się ze zbiorniczka jakby bulgotał..może dostaję sie jakieś lewe powietrze ? Bo skoro płyn się wylewa, to pompa chyba działa ?? Albo jakiś przewód jest zatkany ?

Proszę o pomoc w ustaleniu ustarki..
zycie to nie je bajka...
AD!
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Ducato 2007, 2287cm 120KM

31 Sty 2012, 19:07

może też przekładnia kierownicza ? ,
trzeba z bliska obejrzeć :? zakładam że pł. hydrauliczny origin

nie zaszkodziło by auto zostawić w ogrzewanym garażu i sprawdzić po 8 godzinach
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2012, 19:51

Autko pochodziło już dzisiaj z 1,5 h, bo miałem nadzieje że się rozgrzeje i puści, ale nic z tego..

Po krótkiej przejażdżce jest tak jak było.
zycie to nie je bajka...
AD!
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Ducato 2007, 2287cm 120KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek EuroNCAP
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP - wiodącej europejskiej organizacji oceniającej najważniejsze aspekty bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Kia Carens jest jednym z dwóch tylko modeli ...