Bus na wyprawe po europie

11 Sty 2010, 22:18

Witam,
Jako ze jestem nowy na tym forum chcialbym sie przedstawic i przywitac. Na imie mam Albert i mam 18 lat. Pisze ten temat gdyz poszukuje dosc specyficznego pojazdu. Otoz pewnego pieknego dnia wpadlismy z przyjaciolmi na pewien pomysl. Postanowilismy poczuc zew przygody i wybrac sie w podroz po europie. Uznalismy ze najlepiej i najwygodniej bedzie przemieszczac sie wlasnym pojazdem i tutaj rodzi sie nasze pytanie. Jaki samochod bedzie najlepszy na taka podroz? :) Moze napisze czego oczekuje od takiego pojazdu. Przede wszystkim musi posiadac duzo miejsc siedzacych, najlepiej z 8, dlatego wydaje mi sie, ze musi to byc jakis bus. Ponadto, najlepiej jesli cena nie bedzie zbyt wygorowana, do 5 tys. Niestety nie posiadamy zbyt duzej sumy :D Dlatego nie oczekujemy oszalamiajacego wygladu od naszej maszyny. Jednak fajnie by bylo gdyby byl raczej w dobrym stanie technicznym, gdyz kolejnym bardzo waznym warunkiem (chyba najwazniejszym) jest to aby pojazd ten wytrzymal podroz. Okolo 3-5 tys km do przebycia. Dziennie zamierzamy pokonywac okolo 200-300km. Oczywiscie raczej w wolnym tempie :D Chcemy sie cieszyc widokami zza okna. Jak narazie szlismy tropem Transporterow T2. Naszym marzeniem bylby oslawiony 'ogorek', jednak ze wzgledu na ich zabytkowy charakter cena nie jest zbyt przyjazna.
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam!
faray
Nowicjusz

Miejscowość: Siwetokrzyskie

12 Sty 2010, 15:06

dobrym tropem idziesz kolego Transporter to jeden z lepszych pojazdów do tych celów,
trwały, w miarę oszczędny nie szybki, możliwość znależienia z napędem 4x4 (zwieksza to możliwości obierania dróg nie tylko super asfaltowych) ale do turystyki idealny,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...